Melissa Eissens
Melissa Eissens Kids 25 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Deze vijf woorden beschrijven het moederschap ten voeten uit en gaan viraal om een mooie reden

‘Er is niets mis, het is gewoon moeilijk’, deze woorden noemen we het moederschap. Moeder en blogster Bunmi Laditan post op Facebook hoe ze zich voelt over het gedrag van haar kinderen en het is zó herkenbaar.

Ze begint haar post met het gedrag van haar kinderen: ‘Dit is ondragelijk’, denk ik terwijl ik mijn kinderen hoor kibbelen. Mijn kinderen zijn wakker en hun oorlogvoerende stemmen zijn een aanval op mijn nog steeds slapende zintuigen. Er is niets mis, het is gewoon moeilijk.’

Gezegend met haar kinderen

Zoals de meeste ouders weet Laditan dat ze onwijs gezegend is met de kinderen die ze heeft. Ze is dankbaar voor haar gezonde kinderen die überhaupt de energie hebben om die stemmen te gebruiken, dankbaar dat hun kinderen gezond zijn zodat ze kunnen spelen voordat de zon opkomt. Maar als succesvolle auteur die ze is, doet ze graag een eerlijk boekje open.

LEES OOK: Deze briefjes van leraren geven ons een kijkje in het leven van een kind op school

Ze vervolgt haar verhaal met een andere strijd die we allemaal kennen, de maaltijd. ‘Mijn jongste, met zijn schattige mollige gezicht verborgen achter een knuffelbeer, schudt zijn hoofd woedend naar het ontbijt wat voor hem staat. Ik weet dat hij honger heeft. Ik zucht en draai me om, zie vervolgens de stapel vuile vaat die ik gisteravond zou hebben gedaan als ik mijn energiereserves niet had overschat. Er is niets mis, het is gewoon moeilijk.’

‘Ik wou dat ik haar beter had geholpen’

‘Ik trek mijn jas aan over mijn pyjama en bekijk mijn kinderen nog een keer goed om ervoor te zorgen dat ze eruit zien alsof ze uit een huis komen met een moeder die om hen geeft. Ik kom aardig in de buurt. Als we nu niet vertrekken, komen we te laat. Eentje kan zijn schoen niet vinden. Mijn jongste kan geen afstand nemen van zijn shows. Hij is nu ook aan het eten. Natuurlijk is hij dat. Stop het in een zakje. Mijn oudste is bezorgd over een toets. Ik wou dat ik haar beter helpen voorbereiden. Mijn middelste is benauwd om de middelste te zijn. Opmerking voor jezelf: geef haar meer aandacht (positieve aandacht). Mijn sleutels bestaan niet langer in deze dimensie. Er is niets mis, het is gewoon moeilijk.’

Haar bericht is al duizenden keren geliked en ook gedeeld door moeders die hetzelfde voelen.

Nothing’s wrong, it’s just hard. “This is unbearable,” I think as I listen to my children bicker. It’s not yet dawn, but…

Geplaatst door Bunmi Laditan op dinsdag 23 januari 2018

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Deze vijf woorden beschrijven het moederschap ten voeten uit en gaan viraal om een mooie reden
Sluiten