Anne Broekman
Anne Broekman Mind 27 aug 2016

5 x belangrijke levenslessen die de zomer je leert (lees: inwrijft)

Het is weer (zo goed als) voorbij die mooie zomer! En tjonge, naast het gebruikelijke terrashangen, plonzen in het opblaasbadje met de mini-me en de nodige koffer-inpak-stress, heb ik de afgelopen maanden zowaar dingen geleerd! En uiteraard deel ik die levenslessen graag. You’re welcome.

[STAP stap=”1″]

De deksel van de zandbak heeft nut

We hoorden dat ons welpje het op het dagverblijf zo geweldig vond in de zandbak. En dus schaften we zelf zo’n tamelijk onooglijke roze schelp aan. Hup, zand erin en klaar. En inderdaad, ons dochtertje had er de grootste pret mee. Maar toen liet ik mijn taak (de deksel er na het spelen weer op doen) versloffen. Fatale fout, want niets zo veranderlijk als het Hollandse zomerweer. Na een paar flinke plensbuien veranderde de zandbak in een stinkende modderpoel. De schelp was daardoor loodzwaar, en het zand konden we weggooien. En nu is het weer mooi weer geworden en is de zandbak niet bruikbaar – want ik was natuurlijk te lui om meteen nieuw zand te gaan halen. Dus: doe altijd de deksel erop, geloof me.

LEES OOK: Heerlijk dit zonnige weer, maar wel goed opletten met de kleintjes!

[STAP stap=”2″]

Katten hebben een vlooienband nodig

Eerst woonden we in een appartement en kwamen onze katten nooit buiten. Maar we verhuisden en deze zomer hadden we voor het eerst een heuse tuin, waar onze beestjes ook graag toeven. Nou kom ik regelmatig langs een dierenwinkel, en ergens in mijn achterhoofd wist ik wel dat het handig is om katten een vlooienband om te doen. Maar daar was ik weer eens te gemakzuchtig in (mijn huishoudelijke nonchalance en luiheid blijken een terugkerend probleem). En nu hebben onze katten dus vlooien, en zitten die parasieten ook in huis! Aargh! Ze bijten me in mijn enkels en een rondje googlen leerde me dat die motherfuckers lastig uit te roeien zijn. Nu moet ik twee keer per dag (!) het hele huis van onder tot boven stofzuigen en sprayen met speciaal spul. Daar ben ik te lui voor (goh), dus deze week komt er een verdelgingsdienst, en da’s een duur grapje. Had ik maar die freaking vlooienband gekocht…

[STAP stap=”3″]

Ik heb een nieuwe garderobe nodig

Zoals bekend stylist Fred van Leer altijd benadrukt: het feit dat je in de jurk past, wil niet zeggen dat het je maat is. Daar kwam ik deze zomer nogal bruut achter. Vol goede moed had ik mijn pre-zwangerschap zomerjurkjes tevoorschijn gehaald. Ik paste erin, en dus droeg ik ze. Maarrrr… toen zag ik mezelf ineens terug op foto’s. En toen wist ik: ik pas weliswaar in deze jurkjes, maar er is iets fundamenteels veranderd aan mijn lijf sinds het baren. En dan met name in het gebied rond mijn buik. Gewoon niet meer doen, leerde ik.

[STAP stap=”4″]

Een kater is nóg ellendiger als je een kind hebt

De misselijkheid, duizelingen en het algehele gevoel van malaise na een avondje doorzakken is altijd al ellendig geweest. Maar vroeger trok ik de dekens over mijn hoofd, bleef muisstil liggen en hoopte dat de dag snel voorbij zou gaan. Deze zomer waren er veel gezellige avondjes. Zodoende kwam ik erachter dat een kater hebben terwijl je voor een kind moet zorgen niet bepaald een feestje is. Sterker nog: het is de hel om blokjes te stapelen, fruit te prakken en continu te moeten bukken terwijl je ingewanden een eigen leven dreigen te gaan leiden. Wat ik ook leerde: dat je een kater kunt krijgen van ogenschijnlijk onschuldige zomercocktails met lieve limoentjes, aarbeien en parasolletjes. De sneaky bastards.

LEES OOK: Een kater? Dankzij deze handige beautytips merkt niemand er iets van>

[STAP stap=”5″]

Dat mijn neus als eerste verbrandt

Eigenlijk weet ik dit al jaren, maar het besef wil maar niet blijven hangen. Dit jaar stond ik weer met een roodverbrande snoet op alle vakantiefoto’s. Mooi is anders. Dus nu moet ik écht maar eens factor 50 op mijn neus smeren.

Wat heb jij deze zomer geleerd? Praat mee op Facebook!

Kijk je nu al op tegen de winter? Ontvlucht over een paar maanden de kou: 9 plekken waar het in de winter zomer is (hoera!)

Reageer op artikel:
5 x belangrijke levenslessen die de zomer je leert (lees: inwrijft)
Sluiten