Redactie
Redactie Erop uit 10 oktober 2015

5 x eten op een plek waar kinderen wél welkom zijn!

Ben je die discussie over kindvrije restaurants (‘No Kids Allowed’) ook zat? Geen zin om te worden weggekeken als je je eigen kleine wereldburgers ook wilt laten genieten van goed eten en gezelligheid? Bijzonder Plekje tipt je 5 restaurants waar je meer dan welkom met ze bent!

[STAP stap=”1″]

Sid en Liv

Als je in de buurt van Nijmegen bent, dan móet je gewoon een keer naar Sid en Liv. In deze ‘ontbijt-, lunch- en koffiewinkel’ kun je niet anders dan blij worden. Blij van lekkers als versgebakken taart, muffins, koekjes, scones en soep, maar ook van de verrassend lichte, hippe inrichting. Dat ook je kinderen super blij worden in deze vrolijke omgeving, spreekt voor zich. Ze krijgen hun drinken in speciale bekers, er worden lekkere kinderbroodjes geserveerd en er is genoeg te kleuren en te lezen. Een heerlijke plek om samen te chillen.

[STAP stap=”2″]

Droste’s Dineren en Logeren

Droste’s Dineren en Logeren is een perfecte spot als je wilt genieten van het prachtige Twente. Na een wandeling in de mooie natuur – denk: beekjes, heidevelden, glooiingen, loof- en naaldbossen – is het hier heerlijk eten. De gerechten in het restaurant worden gemaakt met verse producten uit de streek. Ze hebben er een kinderkaart om van te watertanden, met bijvoorbeeld een voorafje als mikado van seizoensfruit, een broodpizza met o.a. geraspte kaas en seizoensgroenten of visfilet met aardappelpuree. Na afloop kun je eventueel in de herberg blijven slapen, of beter, in een van de geweldige boerderijlodges in de buurt.

[STAP stap=”3″]

Pink Lemon

Bij Pink Lemon is het altijd zomer! Het interieur is een frivole mix van roze, wit, brocante, kitsch en fleurige schilderijlijstjes, en de serveersters zijn het zonnetje in huis. Naar deze zalige stek in het centrum van Den Bosch kom je niet alleen voor heerlijke soepjes, bagels en creatieve salades, maar ook voor brownies, taartjes, theekransjes en verse, gezonde sapjes of smoothies. High tea is er in diverse soorten en maten, van Soetelieve tot Bling-Bling en Chique-de-Friemel – het is hier feest voor groot en klein!

[STAP stap=”4″]

Restaurant Keuken & Deli

In het Utrechtse restaurant Keuken & Deli krijgt je kind een bijzondere rol. Bij binnenkomst krijgt hij zijn eigen koksmuts (mag mee naar huis!) en net als de koks een heus keukenschort voor. Op de kinderkaart prijkt lekkers als een runderkroketje met huisgemaakte mayonaise, ‘beter leven’-kip met dikke frieten en een visje van de dag. Na het eten mag je kleine kok zelf zijn ijsje scheppen in de keuken, hoe cool is dat? En dan mag hij ook nog iets leuks uitzoeken uit de keukenkast! PS: heb je zelf genoten van het ambachtelijke, pure eten? Je kunt gerechten ook laten inpakken en meenemen voor de volgende dag, als je geen zin hebt om te koken.

[STAP stap=”5″]

Natuurlijk Egmond

De combinatie van zee, strand en dan lekker eten is goud wat ons betreft, zeker met kinderen. Bij restaurant Natuurlijk in Egmond zit je gebeiteld, want het strand is op loopafstand. Je kinderen hebben hier een toptijd: aan speeltoestellen en kleurplaten is hier geen gebrek. Terwijl zij tussen de gangen door lekker spelen, kunnen jullie als volwassenen gezellig bijkletsen. Natuurlijk is in 2012 uitgeroepen tot het puurste restaurant; hier wordt heerlijk gekookt met biologische seizoensproducten uit de streek (o.a. uit de moestuinen in het Noord-Hollands duinreservaat). Uiteraard hebben de kinderen hun eigen kaart. De manier waarop hun gerechten worden geserveerd maakt het feest compleet!

Weet jij nog een goed adresje? Deel het op onze Facebook! >

Weet je het nog? Zo ziet uit eten gaan eruit voor en na dat je kids kreeg >

Reageer op artikel:
5 x eten op een plek waar kinderen wél welkom zijn!
Sluiten