5 x het beste reisgezelschap om mee op stedentrip te gaan

Oké, een weekendje weg met je geliefde is natuurlijk helemaal fijn, maar als je dan toch op stedentrip gaat, kan een andere reisgenoot erg verfrissend zijn. Waarom? Lees even mee.

Een weekendje weg is zo gepland. Zeker als je de trein boekt bij NS International. Geen lange wachttijden bij het inchecken, er zijn hapjes en drankjes aan boord te krijgen, de reis is ontspannen (lees: geen files) en je stapt uit in hartje centrum, zonder dat je hoeft te zoeken naar een parkeerplek.

Maar met wie ga je dan? Soms is het fijn en waardevol tradities op te bouwen, zoals een relaxed weekendje weg, met mensen die minder voor de hand liggend zijn dan je geliefde. We doen een paar voorzetjes.

1. Je kind

Een vriendin van mij neemt haar dochter elk jaar mee naar een andere stad. Die traditie heeft ze overgenomen van haar eigen moeder met wie ze op deze manier heel Europa heeft gezien. Oké, met een peuter is het misschien nog wat behelpen, maar hoe geweldig is het om op deze manier wat extra tijd (en cultuur) aan je kind mee te geven?

Welke stad je het beste kunt kiezen? Daar kun je heel makkelijk achter komen met onze speciale Famme Express, mede mogelijk gemaakt door NS International. Vul de vragen hieronder in en op het einde rolt er de perfecte bestemming voor jullie uit.2. Je vader

Je moeder zou misschien logischer zijn, althans bij de meesten van ons, maar wedden dat je een onvergetelijk weekend krijgt als je in een fijne, bourgondische stad met je pa de kroeg en het uitgaansleven in duikt? Samen lekker eten en even geen moeder in de buurt die het hoogste woord voert. Dat kan leiden tot goede gesprekken en wie weet zie je kanten van je vader die je nog niet kende.

3. Je beste vriendin

Je kent elkaar al jaren, en weet eigenlijk alles van elkaar, maar soms is jullie vriendschap zo vanzelfsprekend dat je vergeet om écht tijd voor elkaar te maken. Klinkt bijna als een relatie. Plan samen een weekendje weg, shop je helemaal lens of hang samen uren op het terras. Zonder dagelijkse beslommeringen, snotneuzen afvegen van jullie kinderen of partners die ook hun aandacht opeisen.

4. Je collega

Jullie delen alles met elkaar: die rotbui omdat de printer niet meewerkt, de stress die bij een deadline komt kijken en als je hem hebt gehaald, drink je daar op. En ja, zelfs je verjaardag vier je samen. Dus sleur die leuke collega, met wie je zoveel deelt, eens weg uit dat kantoor. Hup, de trein in en gaan. Werk en privé gescheiden houden is soms zo 2001.

5. Jezelf

Dit is misschien wel het allerbeste reisgezelschap ooit: je eigen ik. Zonder man. Zonder kind. Even alle tijd van de wereld voor jezelf. Om uren te shoppen, te eten of met een goed boek op een terras te zitten. In het gezelschap van een glas wijn. En die me-time begint al in de trein, want zodra je instapt, hoef je met niks of niemand meer rekening te houden. Da’s ook wel eens lekker.

Dus geen zin in files, hoge parkeerkosten en meteen ontspannen aan je weekend weg beginnen? Met NS International zit je vanaf 19 euro op een topbestemming!

In samenwerking met NS International

Reageer op artikel:
5 x het beste reisgezelschap om mee op stedentrip te gaan
Sluiten