Maaike Helmer
Maaike Helmer 1. Categories augustus 30, 2015

5 x hoe moederschap je leven positief verandert (los van je kind!)

Verandert moederschap je leven? Ja, duh. Ten positieve! Onderstaande had je toch nooit willen missen?

1. Je bent weer young at heart

Het is onmogelijk om in je volwassenen-stand te blijven staan als je kind op muziek van K3 door de woonkamer hupst. Meehupsen dus. En weet je hoe lékker dat is?

2. Je wordt nieuwsgierig naar… van alles

Je kind ontdekt letterlijk de wereld, waar jij bij staat. ‘Kunnen bloemen voelen?’, soms stelt hij vragen waar je zelf nog niet eerder aan had gedacht. Door zijn ogen leer je dingen opnieuw (en soms anders) bekijken. Kúnnen bloemen voelen eigenlijk? Hm…

3. Je hebt eigenlijk geen sportschool meer nodig

Iedereen die weleens met een klein kind door een winkel heeft gelopen, weet dit. Je hebt in jaren niet meer zoveel beweging gehad. Een kind is gewoon de beste work-out ever.

4. Je hebt nog nooit zoveel geknuffeld

Zou jij hem niet in zijn wangetjes willen bijten als hij zo lief naast je zit? Dit kind is toch het mooiste wat er is op de wereld? En dan gaat ie ook nog tegen je aanhangen en zegt hij: ‘Ik hou van jou, zo groot als de zon.’ Dan kun je als moeder toch niks anders doen dan knuffelen?

5. Je hebt geleerd wat het is om onvoorwaardelijk van iemand te houden

Natuurlijk vind je al dat je onvoorwaardelijk van je partner houdt. Maar sinds je een kind hebt, weet je pas écht wat onvoorwaardelijke liefde is. Kots opruimen, poepbroeken verschonen, hele nachten doorhalen, alles met liefde voor die kleine van je.

Deze lijst kan natuurlijk eindeloos veel langer. Aanvullingen? Praat erover mee op Facebook!

Gelukkig worden? Doe deze dingen dan vooral níet! >

Reageer op artikel:
5 x hoe moederschap je leven positief verandert (los van je kind!)
Sluiten