Eva Dusch
Eva Dusch Gezondheid 19 apr 2015
Leestijd: 3 minuten

5 x jeans voor de perfecte lentegarderobe

Al halen we onze kledingkast nog tien keer op de kop (hallo, voorjaarsschoonmaak), er is één item dat elke veldslag weet te overleven: de spijkerbroek. Eeuwenoud en nog altijd even hip: de jeans is letterlijk en figuurlijk onverwoestbaar. En deze lente meer dan ooit. Zo draag je ‘m up-to-date en fabuleus.

70’s flares

Herinner je voormalige Charlie’s Angel Farrah Fawcett gehuld in flares op een skateboard? Het is nog steeds een van de meest iconische foto’s ooit van haar gemaakt. De flared jeans mag dan weliswaar het ene seizoen meer gewaardeerd worden dan het andere, deze lente voert deze beroemde hippie-variant de troepen aan in het modelandschap. En het leuke: hij is voor bijna iedereen weggelegd. Inspiratie nodig? Zo draag je ‘m met verve.

Op de versiertour

Moeten we hier denken aan de bling bling G-star jeans van tien jaar terug? Niet helemaal. De spijkerbroek van 2015 vraagt om zowel subtiele opsmuk in de vorm van zachte, witte borduursels óf om ludieke cartooneske plaatjes. Ons advies: Hou de rest van je outfit rustig om te voorkomen dat je erbij loopt als een wandelend circus.

Rafelig randje

Ooit een verguisde jeanskwaal, maar tegenwoordig dragen we liever een exemplaar mét rafels dan zonder. Oftewel: de Raw Denim look. Zitten de rafels het ene seizoen veelal op de ‘kapotte’ knieën, deze lente bungelen ze aan de uiteinden van je broekspijpen, alsof het losse spinnenraggen zijn. Kun je er geen genoeg van krijgen? Neem het nog een stapje hoger en ga voor een raw double-denim look.

De spijkerrok

Wie zegt dat we het hier alleen over broeken hebben? Jeans is jeans, en wil jij je liefde voor denim laten zien, dan kan dit ook prima in de vorm van een mooie rok. Hij kan soms nogal oubollig en suf overkomen (onze moeders waren er ook verzot op), maar op de juiste manier gedragen kan hij juist een waardevolle en mooie toevoeging zijn aan je outfit. Elke lengte en vorm is toegestaan (hoera!), dus lap die regels lekker aan je laars. En na zo’n lange winter kunnen onze benen wel wat zonlicht gebruiken.

Blauw op blauw

Oké, eerlijk is eerlijk. Kijken we naar belangrijke jeans criteria, dan willen we natuurlijk het liefst dat onze benen en bilpartij goed uit de blauwe verf komen. Gelukkig zijn daar tegenwoordig vele trucjes voor. Maar met stip op twee: de kleur. Ga je voor licht of donker? Voor washed of gewoon indigo? Stop de hoofdbrekens maar, want je hoeft dus niet meer te kiezen. De tweekleurige jeans geeft je the best of both worlds. Niet jouw ding? Probeer het eens uit met een verschillende kleur spijkerbroek en spijkerblouse.

Wijdvallend & Cropped

What can we say? Je moet er van houden. En het is ook zeker niet voor iedereen weggelegd. Ben je de veel geziene ‘normale’ jeansmodellen zat en wil je eens wat anders proberen, dan is dit een leuke optie om mee te spelen. Wil je graag wat meer aandacht voor het fijne schoeisel aan je voeten, dan zeker het proberen waard. Of verdienen je benen (kuiten in dit geval) wat meer ademruimte en zonnestralen, waarom niet? Plus: dit kortere model doet je benen juist langer lijken.

Zwanger? Vergeet even de jeans en zorg voor passende zwangerschapsmode.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
5 x jeans voor de perfecte lentegarderobe
Sluiten