Redactie
Redactie Lifestyle 3 mrt 2017

5 x redenen waarom Famme’s Inge terugkomt naar Nederland
 (hoera!)Kaapstad is al ruim zeven jaar de plek die we ‘thuis’ noemen. We hebben er ons huis, ons werk, onze dochter is er geboren. Het is de plek waar we in 2009 samen op de bonnefooi naartoe gingen en er het ultieme geluk vonden.

Maar toch… ondanks dat in Kaapstad negen maanden per jaar de zon schijnt, dat onze dochter al die maanden op blote voeten ronddartelt en het leven op veel andere vlakken waarschijnlijk nergens zo zonnig is als hier, keren we medio dit jaar terug naar Nederland. There – I’ve said it. En dit is waarom:1. Nederland is een paradijs


Dat lijken sommige mensen die er wonen nogal eens te vergeten, maar potverdikkeme, wat zijn dingen in Nederland goed geregeld. We moesten ooit een papier laten stempelen op het gemeentehuis: binnen tien minuten was het gebeurd, keurig, efficiënt en o zo soepel. Een afspraak in het ziekenhuis, iets regelen bij de bank, internet of een verzekering aan- of afsluiten: simpele dingen die in veel andere landen vaak een missie zijn. Lieve mensen, echt: Nederland is op veel (praktische en logistieke) vlakken echt een geoliede machine.

2. Nederland heeft HEMA

En kaas. En zo. 
Filet Americain. Met uitjes. Zwitsal. Albert Heijn. Rookworst. Wintergloedthee. Jonge kaas. Ossenworst. Haring. Oude kaas. Meergranen bruin. Patatjes oorlog. Rolmops. Jamin. Katjesdrop. Honingdrop. Jonge kaas. En van die heerlijke zomers. O nee, toch niet.

LEES OOK: Nederlandse moeders zijn de meest relaxte moeders ter wereld3. Elke dag in een kort rokje lopen is ook niet alles


Dat hoorde ik een meisje zeggen die in Miami woonde. Persoonlijk heb ik daar beduidend minder moeite mee, maar anders kom ik nooit tot vijf punten in dit lijstje.

4. Oost, west, family is the best


Inmiddels weet ik: een thuis kun je overal maken, maar familie is onvervangbaar. In ons geval: de liefste oma van de wereld, een 7-koppig voetbalelftal aan neefjes en een gezellige hoeveelheid ooms en tantes om de feestvreugde compleet te maken. 5. Over onvervangbaar gesproken: echte vriendschap


Hoe fijn vriendschappen in het buitenland ook zijn, het wordt nooit helemaal hetzelfde als de band die je hebt met het meisje waar je tot je vijftiende elke dag mee naar school fietste, je halve jeugd naast woonde, jarenlang elke week mee op het sportveld stond, waar je in veel te korte rokjes naast stond te dansen in de kroeg, of die ene waar je uren mee in de bibliotheek zat te studeren voor tentamens… en al die andere dingen die ik de eerste kwart eeuw van mijn leven met ze deelde. 

Kortom: kom maar op met die heerlijke Nederlandse zomers, de bitterballen, witbier, dat leger aan neefjes en alle gezelligheid die daarbij hoort: in juni zijn wij er weer bij!

Eén voor één vinken we ze af: 9 x typisch Nederlandse moederdingen
 

Reageer op artikel:
5 x redenen waarom Famme’s Inge terugkomt naar Nederland
 (hoera!)
Sluiten