Redactie
Redactie Erop uit 16 jul 2014

5 x rode-oren-literatuur

Zinderende zomerhittes, zwoele avonden en meeslepende verhalen waar je het warm van krijgt. Dat is waar rode-oren-literatuur ons aan doet denken. Spannende situaties waar mysterieuze mannen de hoofdrol spelen. Een tikkeltje fout zijn ze wel. Verslavend ook. Dat is precies waarom deze boeken zo heerlijk weg lezen.

De onderstaande trits is misschien wel hét antwoord op de trilogie Fifty shades. Dus, snel je naar de (online-)winkel en sla je slag. Heel fijn: de meesten zijn ook onderdeel van een trilogie waardoor je de komende tijd niet zonder boeken zit. Hoogstaande literatuur? Ach, wat maakt het uit. Een beetje wellustigheid in de zomer kan echt geen kwaad.

Crossfire 1: Verslaafd aan jou – Sylvia Day

Het perfecte boek voor alle fans van ‘Vijftig tinten grijs’. Het verhaal: Gideon Cross en Eva Tramell dragen een nogal beschadigd verleden met zich mee. Toch lijken hun passie en lust een verdovende uitwerking op elkaar te hebben. Met een gevaarlijk tintje. ‘Verslaafd aan jou’ gaat over de uiterste grenzen van obsessie. En ver daar voorbij. Een kat-en-muisspel tussen twee mysterieuze mensen waarbij seks en verleiding hoog in het vaandel staan.

“Hij was oogverblindend, briljant, grillig en opwindend. Ik had me nog nooit tot iets of iemand zo aangetrokken gevoeld. Ik hunkerde naar zijn aanraking alsof ik aan hem verslaafd was, ook al wist ik dat mijn verdediging daar zwakker van werd.”

Negentig dagen Genevieve – Lucinda Carrington

Geneviève Loften is account-manager bij een groot reclamebureau. Ze krijgt de kans om een gigadeal aan te gaan bij de arrogante doch succesvolle miljonair James Sinclair. Er is wel één voorwaarde. Loften moet negentig dagen lang aan zijn obscure verlangens toegeven. Ze komt in aanraking met een wereld die ze nog nooit eerder kende.

“De blouse viel open. Ze kreeg de neiging de panden bij elkaar te trekken, maar voordat ze dat kon doen, stapte Sinclair naar voren en pakte haar polsen, dwong haar armen vaneen.”

Ademloos trilogie 1: Geheim verlangen – Maya Banks

Gabe is een succesvolle zakenman die al een tijdje zijn oog heeft laten vallen op Mia; het zusje van zijn beste vriend. Er is alleen één probleem. Mia is veertien jaar jonger. Nu ze volwassen is, trekt hij haar mee in zijn zakelijke wereld. Mia komt erachter dat ze eigenlijk niets van hem weet. Hoe ver gaan de wensen van Gabe, vraagt ze zich af? De relatie tussen de twee is intens gepassioneerd, maar tegelijkertijd zijn ze ook kwetsbaar. Immers, wat als deze affaire de buitenwereld bereikt?

“Hij kuste haar alsof hij uitgehongerd was. Alsof iemand haar bij hem weg had gehouden en hij zich uiteindelijk had kunnen losrukken. Het was zo’n kus die alleen in haar fantasie bestond.”

Speel met mij – Indigo Bloome

Arts Alexandra Blake, moeder van twee kinderen, komt na lange tijd haar oude liefde Jeremy Quinn weer tegen tijdens een congres. Blake voelt zich opgesloten in haar huidige relatie en gaat spanning niet uit de weg. Sterker nog, ze vindt Quinn nog even aantrekkelijk als vroeger. Na twee glazen champagne in zijn penthouse vraagt Jeremy haar mee te doen met een psychologisch en lichamelijk spel. Ze maakt kennis met een extreme wereld. Gevaarlijker dan ze ooit had kunnen denken.

“Dit is het spel: je ziet niets, je vraagt niets. 48 uur lang ben je van mij.”

Muren van Glas 1: de ontmoeting – Marique Maas

De trilogie ‘Muren van Glas’ wordt gezien als de Nederlandse variant van ‘Vijftig tinten grijs’. In deel 1 komt Nadine de Jong, eigenaar van een goedlopend cateringbedrijf, de beroemde ontwerper Daniel Holland tegen. Het is liefde op het eerste gezicht. En lust. Want de dominante Daniel neemt haar mee in zijn wereld vol glamour, sterrenrestaurants en erotische fantasieën. Nadine blijkt verward, nadat ze niet goed kan definiëren of dit gaat om echte liefde of alleen maar om lust.

“Hij is een kop groter dan ik en heeft een krachtig, hoekig gezicht. Zijn lippen plooien zich in een zelfverzekerde grijns, terwijl hij me ongegeneerd bekijkt.”

Reageer op artikel:
5 x rode-oren-literatuur
Sluiten