Redactie
Redactie Erop uit 28 augustus 2015

5 x slapen op het water (geïnspireerd door Sail!)

Ook je ogen uitgekeken naar het moois dat voorbijvoer bij Sail vorige week? Zin gekregen in meer? Water, samen genieten en rust gaan perfect samen, weet het team van Bijzonder Plekje. Daarom: 5 tips voor bijzonder slapen op het water. Kabbeldekabbeldekabbel…

1. Stilte en natuur op het ecovlot

‘Een ecovlot, wat is dat nu weer?’ horen we je denken. Simpel gezegd: een soort blokhut op het water, middenin de natuur. Jachthaven de Schapenput heeft er twee, op een prachtige plek aan de Steenbergsche Vliet. Hier is het ’s nachts nog écht stil en donker. Overdag kun je uren naar het water staren en genieten van de verrassende schoonheid van dit stukje Nederland. En wil je er op uit, dan kun je met de bijbehorende roeiboot de Steenbergse Vliet verkennen. Geweldig toch?

2. Luxe B&B-woonboot De Syrinx

Een warm en zonnig interieur in Long Islandsfeer, grote raampartijen en een zeldzaam mooi uitzicht over de IJssel maken B&B woonboot de Syrinx uniek. Hier kan het Grote Ontspannen beginnen! De boot is luxe, ruim en comfortabel. Je hebt er zelfs een eigen sauna tot je beschikking! Slapen doe je in de Stuurboordkamer (2 persoons) of de Bakboordkamer, waar eventueel ook je kinderen kunnen dromen – in ‘de kooi’, hoe gaaf is dat? En vanuit je bed kijk je zó over het water. Geweldig, want de Syrinx ligt in een natuurgebied met honderden (water-)vogels. En dan ben je tegelijkertijd óók nog op loopafstand van Kampen, een gezellige stad met een mooi historisch centrum.

Liever in een tent dan een woonboot? 10 redenen om morgen nog een kampeervakantie te boeken>

3. Slapen op het water met Vakantieboot Frederiek

Wil je iets meer avontuur met je kids óf juist een romantisch uitje-voor-twee? Met Frederiek  vaar je in een ontspannend tempo over de Noord-Hollandse wateren. De boot is hip en stoer ingericht en heeft een supergezellige kajuit. Slapen op Frederiek is als kamperen op het water. Ben je met z’n tweeën, dan staar je heel romantisch samen vanaf het achterdek naar de ondergaande zon om vervolgens dobberend in slaap te vallen. Toch de kinderen mee? Dat kan, de zithoek is eenvoudig te verbouwen tot tweepersoonsbed. Je bloedjes hebben het er gegarandeerd geweldig naar hun zin. Speciaal voor hen is er namelijk het ‘Piraten’-arrangement met schatkist. Met een schatkaart, kompas, ooglap, tatoeage en zwaard op zoek naar de schat: wat wil een jonge avonturier nog meer?

4. Het Varende Vakantiehuis

Dit heb je vast nog nooit gezien: een varend vakantiehuis! Het is letterlijk een woonhuis – inderdaad, inclusief gezelligheid en comfort – dat drijft op het water, en waarmee je dus óók kunt varen. Dat is nog eens een bijzondere manier om vrijheid te ervaren! Je kunt het Varende Vakantiehuis huren op drie locaties: in Bruinisse, Olburgen en Naarden. Welke plek je ook kiest, je geniet er volop van rust, ruimte en eindeloze uitzichten over het water en op de natuur. Ook fijn: het dek is dankzij de hoge reling veilig voor je kinderen en heeft twee ruime terrassen met zitjes.

5. Voor anker op een stil plekje met tjalk het Wakend Oog

B&B Het Wakend Oog is de authentieke, ruim honderd jaar oude tjalk van Jitske en Leo. Gezellig met sfeervolle olielampen, originele patrijspoorten en mooi gerestaureerde details. De boot ligt in de haven van Huizen, maar na aankomst vaart schipper Leo jullie naar het Gooimeer, waar je voor anker gaat. Leo vaart met een kleine bijboot terug naar de haven, om pas de volgende ochtend weer terug te keren mét een verrukkelijk ontbijt. Buitengaats, in alle rust, overnacht je samen, met vrienden of met je gezin op de mooie tjalk. Heerlijk, samen genieten van de zonsondergang aan dek of op een frisse avond bij de gezellige houtkachel in de kajuit. Hier hoor je geen verkeer of andere drukte, alleen het ruisen van de wind en het klotsen van het water. Romantiek ten top!

Bijzonder verhaal: Brittany woont met haar drie peuters op een zeilboot in de Caraïben>

Reageer op artikel:
5 x slapen op het water (geïnspireerd door Sail!)
Sluiten