Eva ten Wolde
Eva ten Wolde Eropuit 12 nov 2020

Ouderwets gezellig: 5 x spelletjes spelen met het hele gezin

Er is niets zo gezellig als spelletjes spelen met het hele gezin. Het wordt kouder buiten, we zitten meer binnen en dan kan het een uitdaging zijn om de kids te blijven vermaken. Een spelletje uit de kast pakken is op zulke momenten vaak de perfecte oplossing.

5x de leukste spelletjes om te spelen

Deze vijf spellen zullen een succes zijn bij het hele gezin: van jong tot oud.

1. Jungle Speed

Oké, Jungle Speed kan vrij hysterisch worden… Je wordt er namelijk bloedfanatiek van, zelfs als je niet zo’n spelletjesmens bent. Je moet razendsnel en uiterst geconcentreerd zijn.

Als jouw kaart overeenkomt met de kaart van een tegenstander, dan moeten jullie zo snel mogelijk naar de totem grijpen. Haal de vazen en glazen maar van tafel, want die gaan dit niet overleven… Jungle Speed is hilarisch.

2. Kakkerlakkensalade

Kakkerlakkensalade wil je niet op je bord hebben liggen, maar wél in de spelkast. Dit is een vermakelijk reactiespel waar kinderen verbazingwekkend handig in zijn. Ben je er klaar voor om ingemaakt te worden?

De kaarten moeten worden afgelegd terwijl je hardop zegt welke groente er is afgebeeld. Maar: er zijn ‘taboegroentes’ die je niet mag uitspreken… Doe je dit toch, of aarzel je, dan moet je alle kaarten oppakken en ben je terug bij af.

3. Dobble Kids

Dobble Kids is een zoekspel voor kinderen vanaf 4 jaar. Je kan niet zitten slapen tijdens dit spel, want je moet superscherp zijn.

Er worden op iedere speelkaart zes verschillende dieren afgebeeld. Geen enkele kaart is hetzelfde. Vind zo snel mogelijk hetzelfde dier op twee verschillende kaarten en roep het uit!

Er zijn verschillende varianten van Dobble. Er is bijvoorbeeld ook een Dobble Harry Potter voor de oudere kids. Deze variant is ook een stuk lastiger.

4. 30 Seconds Junior

30 Seconds, wie kent het niet? Dit populaire spel is er nu ook voor kinderen. Het werkt exact hetzelfde, maar de begrippen zijn eenvoudiger. De kids zijn tijdens dit spel ook nog eens op een speelse manier bezig met hun taalontwikkeling.

Het spel mag misschien wel 30 Seconds Junior heten, maar denk maar niet dat je zomaar van ze wint! Het blijft zelfs tussen jong en oud iedere keer weer spannend.

5. Keer op Keer

Keer op Keer: het heet niet voor niets zo. Het is verslavend leuk. De verpakking waarschuwt al: ”Het blijft nooit bij 1 spelletje!” Een potje duurt 20 minuten, dus het is een leuke activiteit voor tussendoor.

Dit dobbel- en puzzelspel heeft geen ingewikkelde regels. Het is daarnaast een ideaal spel voor ongeduldige kids, want je hoeft niet op je beurt te wachten. Iedereen speelt tegelijk.

Lees ook: 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Ouderwets gezellig: 5 x spelletjes spelen met het hele gezin
Sluiten