Marlies Jansen
Marlies Jansen Eropuit 28 nov 2015
Leestijd: 2 minuten

5 x stoere adressen voor echte mannen

Net als wij willen ook onze mannen wel eens een weekendje weg met hun matties. Even lekker met de mannen onder elkaar. Of misschien is het tijd voor een bijzonder vader & zoon-uitje. Bijzonder Plekje heeft toffe adressen voor ze!

Top met z’n vrienden:

Basic in het bos

Bij het Verborgen Verblijf gaan de mannen terug in de tijd. Hier moet je namelijk zelf al fietsend energie opwekken, kook je op een hout gestookte kookwagen en badder je buiten in een tent met een grote houten tobbe. De safaritent ligt in het hart van de Veluwse bossen, waar je uren kunt wandelen, wild spotten of mountainbiken. Alle ingrediënten voor een basic en stoer weekend!

Retro toeren

Ach, ome Tinus, hij heeft ons hart gestolen en we weten zeker: elke retroliefhebber die ook nog van auto’s houdt, valt als een blok voor hem. Deze Ford Transit camper uit 1974 huur je bij Tralaluna Casita on Wheels. Hij biedt gezelligheid en comfort voor 2 personen en is van vele extraatjes voorzien. Keukentje, zithoek, een complete inventaris, vloerkacheltje – zelfs beddengoed, thee- en handdoeken liggen klaar. Maar waar de mannen echt blij van worden, is wellicht de grammofoonspeler met collectie singletjes. Ome Tinus rocks.

Cosy maar stoer met zoonlief:

Sterrenkijken

Deze tip is voor mannen en jongens die uren naar de fascinerende sterrenhemel kunnen staren. Als je in de Sterrenkubus op het Erfgoed Bossem in het Twentse boerenland logeert, kijk je vanuit je comfortabele bed door een transparante koepel rechtstreeks naar het heelal. Een sterrenkijker en – kaart liggen binnen handbereik, dus waar wachten je mannen nog op?

De boom in

In de Franse Ardennen bevindt zich de droom van menig jongetje (en man): het domein Le Chêne Percha. Hier hebben ze vijf boomhutten – in verschillende maten en op verschillende hoogtes – én een klimparcours om van te watertanden. Overnachten in een boom, ’s morgens je vers gebakken croissantjes omhoog je hut in hijsen en daarna die sportieve uitdaging aangaan: Wat wil een man nog meer?

Fikkie stoken

Ze kúnnen wachten tot het voorjaar, maar stoere bikkels die niet terugdeinzen voor winterkamperen, regelen gewoon nu al een tipi van Tipiskamperen. De tipi huur je namelijk compleet met houtkachel, bedden, olielampen en een buitenkeuken. Eigenaar Lukas zet de tent voor je op waar je maar wilt (in het noorden van Nederland). Een camping, natuurkampeerterrein van Staatsbosbeheer of op je eigen terrein? Het kan allemaal. En hup, slapen in de tipi, vuurtje maken, potje koken, naar de sterren staren: op avontuur in de natuur!

Kijk ook naar deze vader en zoon, die helemaal los gaan als mama weg is van huis >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
5 x stoere adressen voor echte mannen
Sluiten