Redactie
Redactie Relatie 25 aug 2016

5 x type vriendinnen die elke vrouw heeft

Ik vind het zelf één van de leukste vragen om aan mensen te stellen: ‘Als je maar vijf mensen zou mogen vragen, wie zou je uitnodigen voor je laatste avondmaal?’ Het is naast een tikkeltje cru, ook heel ‘leerzaam’ om je te realiseren wie van je vriendinnen je er die laatste avond bij zou willen hebben. En dus ook: wie niet.

Als het erop aankomt, hebben veel vrouwen aan een handjevol échte vriendinnen genoeg (vrienden kan natuurlijk ook). Zeker naarmate we ouder worden en dingen als ‘een gezin’ en ‘een baan’ steeds meer van onze tijd opslurpen, kristalliseert de grote vriendengroep die je ooit had, zich langzaam maar zeker stukje bij beetje uit.

Als je er dan toch vijf ‘uitgekozen’ hebt, bekijk dan vooral welke van onderstaande profielen passen bij de vijf geselecteerde tafelgasten. Want uiteindelijk zoeken we tussen onze vriendinnen allemaal naar deze stereotypen, zo schijnt.

[STAP stap=”1″]

De leider

Die ene vriendin die een natuurlijk overwicht heeft. En jullie andere vriendinnen (jij incluis) volgen ook vaak haar voorbeeld. Zonder dat het dwingend of vervelend voelt, daagt ze je uit dingen te doen waar je van tevoren niet zeker van was dat je het kon. Ze pakt je bij de hand als dat nodig is, geeft je een duwtje in de juiste richting, of juist vanuit een bepaalde hoek in een hele andere.

[STAP stap=”2″]

Die ene met de mooie verhalen

Jouw leven is echt niet per definitie heel saai, maar vergeleken met de verhalen en belevenissen van deze vriendin lijkt dat soms wel zo. Dat komt misschien niet alleen door de veelvoud aan bijzondere dingen die ze meemaakt, maar vooral door de manier waarop ze erover kan vertellen. Kortom: heerlijk gezelschap, altijd en overal. Plus: met haar op pad betekent dat je automatisch onderdeel wordt van een mooi (wild) avontuur.

[STAP stap=”3″]

De empatische luisteraar

Dat horen en luisteren totaal verschillende dingen zijn, dat is iets dat vrouwen prima begrijpen (mannen vaak niet, helaas). Maar deze vriendin spant de kroon: zij verstaat de kunst van het luisteren tot in de puntjes. Los van het feit dat ze feilloos aanvoelt wanneer er iets niet helemaal lekker zit, weet ze vervolgens ook precies díe vragen te stellen waardoor jij a) compleet leegloopt en b) je na afloop een stuk beter voelt. Omdat je je verhaal kwijt bent en ook omdat ze naast verbluffend goed luisteren, ook precies de goede dingen kan zeggen. Hulde.

[STAP stap=”4″]

Het blije ei

Waar je zelf af en toe best een hoopje ellende kunt zijn (ongesteld, gedoe op werk, gedoe met vriend, gedoe met kind, waarom-daarom-is-geen-reden), is dit typisch zo’n vriendin die zelden tot nooit door demonen gehinderd lijkt te worden. Het is jaloersmakend: ze is (ogenschijnlijk) altijd vrolijk en ziet altijd het positieve van een situatie en/of mensen in. Iets met een halfvol en een halfleeg glas. En het mooiste komt nog: haar positieve energie werkt aanstekelijk.

[STAP stap=”5″]

Degene die je aanspoort (kritisch) na te denken

Je zit misschien niet altijd op haar te wachten, maar er is altijd die ene vriendin die de kritische vragen stelt, waarmee ze je dwingt écht na te denken. Over dat wat je net zei, over of je die scharrel nou wel of niet een kans moet geven of over een belangrijke keuze die je moet maken. Zelfreflectie is een groot goed én tevens een vereiste om stappen te maken. En omdat het nou eenmaal niet altijd vanuit jezelf komt, is die ene vriendin die je daarbij helpt, van onschatbare waarde.

Welke vriendinnen ontvangen een uitnodiging van je? Wij zijn nieuwsgierig! Maak er samen een mooi laatste avondmaal van!

Bij mij zit trouwens ook m’n nichtje aan tafel, want dat is naast familie, ook een van m’n beste vriendinnen. Lees hier wat de band met je (mijn) nicht(je) zo bijzonder maakt.

[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken!”[/likebutton]

Reageer op artikel:
5 x type vriendinnen die elke vrouw heeft
Sluiten