Maaike Helmer
Maaike Helmer Kids 7 okt 2015

5 zorgen die jouw ouders nooit hebben gekend

Ja, ja, dat internet, dat gaat nog eens heel groot worden. Dit zijn 5 zorgen die je ouders nooit hebben gekend, maar jij wel, want de kids van nu ‘ademen’ online, social, gadgets en apps.

[STAP stap=”1″]

Wat ze allemaal op je mobiele telefoon uitspoken

Of je kind heel even op je telefoon een spel mag spelen? Voor het weet zit ie door je foto’s te scrollen, en ziet hij DE foto waarop jij met een duckface je nieuwe kapsel test. En laat hij ‘m aan zijn vrienden zien. En bedankt (je bent allang blij dat hij ‘m niet op Twitter zet).

[STAP stap=”2″]

Foute Facebookvrienden

Kort geleden plaatsten we op Famme nog een artikel over grooming, de manier waarop kinderen (online) verleid worden door kwaadwillende volwassenen. Hoewel dat vroeger al voorkwam, is grooming sinds de komst van social media een stuk makkelijker geworden. Tuurlijk heb je hem voorgelicht, maar toch is het een eng idee dat online overal predators rondkruipen, klaar om hun slag te slaan.

[STAP stap=”3″]

Hun eigen mobiele telefoon

Wanneer koop je zo’n ding, hoeveel beltegoed zet je erop, waar mag hij hem voor gebruiken? Allemaal kwesties die toch wel belangrijk zijn (voor jullie met een torenhoge rekening zitten…).

[STAP stap=”4″]

Of ze niet meedoen aan een of andere gevaarlijke challenge

Planking (verstijfd ergens op gaan liggen), the cinnamon challenge (kaneelsnuiven) en wat dies meer zij, aan welke online viral challenge doet ie nu weer mee?

[STAP stap=”5″]

Eenmaal online is áltijd online

Die belachelijke foto? Die staat er ook als ie straks twintig is. Of dertig. of veertig. Is dat echt wat ie wil? Jij in elk geval liever niet.

Heb jij nog toevoegingen op dit lijstje? Praat erover mee op Facebook!

Deze jonge hippe kids hebben het online gebeuren al hélemaal onder de knie…>

Reageer op artikel:
5 zorgen die jouw ouders nooit hebben gekend
Sluiten