Redactie
Redactie Beauty 7 dec 2014

57 vrouwen tekenen hun borsten en spreken gevoel uit

Ben jij tevreden over je borsten? Ze zijn er in alle soorten en maten, ze staan voor vrouwelijkheid en elke borst is uniek. Deze vrouwen tekenen hun borsten en zetten hun gevoel erbij.

We kennen onze borsten door en door. We onderzoeken ze en als jouw handen ze niet aanraken, dan zijn het wel de handen van je man of kind. Kortom, ze staan symbool voor het vrouw-zijn. Als, door bijvoorbeeld borstkanker, een borst wordt verwijderd, kan dit een grote deuk in je zelfvertrouwen opleveren. Ook als je vanaf jongs of aan met dubbel-d door het leven gaat, levert dit niet altijd fijne herinneringen op. Ieder paar borsten vertelt een verhaal. In de ‘Pretty Hurts’ reeks uit het New York Magazine, tekenenden 57 New Yorkse vrouwen hun borsten met daarbij, in één zin, hun gedachtegoed over de buste. Dit levert mooie plaatjes op.

Borsten met karakter

De vrouwen verschillen van 17 tot 72 jaar en de meningen verschillen nogal: de een is tevreden, de ander vindt ze te groot. Of te klein. Of ze vindt die tepels bijvoorbeeld maar ingewikkeld. We hebben ze nou eenmaal, meestal twee, en ze hebben stuk voor stuk karakter. Ze horen bij ons, maar we zien ze toch als een opzichzelfstaand iets. We kunnen van ze houden, maar soms haten we ze. Of ze voldoen aan het ideaal schoonheidsbeeld? Nee, want borsten groeien mee met jouw leven dat continu aan verandering onderhevig is.

Reageer op artikel:
57 vrouwen tekenen hun borsten en spreken gevoel uit
Sluiten