5 x ontbijt-recepten voor moederdag
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.famme.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F05%2Ftoa-heftiba-bcLE7reXFLM-unsplash.jpg)
Ontbijtje, een beetje liefde en wat me-time. Moederdag staat weer voor de deur en we kijken er al reikhalzend naar uit.
Ontbijt-recepten voor moederdag
Moederdag is het uitgelezen moment om je een lekker te laten verwennen met een goed ontbijt. Eh… wanneer je bent uitgeslapen natuurlijk. Geef je partner en kids daarom deze overheerlijke inspiratielijst door en laat de bakgeuren je wekken, wanneer je daar klaar voor bent.
1. Wentelteefjessticks met vers rood fruit
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.famme.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F05%2FWentelteefjessticks-met-vers-rood-fruit_horizontaal.jpg)
Ingrediënten voor 4 personen
- 8 sneetjes briochebrood
- 20 g witte basterdsuiker
- 2 tl kaneel
- 1 tl vanille-extract
- 250 ml melk
- 1 ei
- Blue Band Iedere Dag vloeibaar
- 250 g verse aardbeien
- 100 g frambozen
- 100 g blauwe bessen
- ahornsiroop, naar smaak
Bereidingswijze
- Snijd de brioche in 8 dikke plakken en halveer deze vervolgens, zodat je in totaal 16 brioche sticks krijgt. Verdeel de brioche sticks over een diep bord.
- Meng in een kom de witte basterdsuiker, kaneel en het vanille-extract, en voeg hier de melk en het ei aan toe. Klop het geheel los met behulp van een vork. Giet het mengsel over de brioche sticks en laat dit 2 minuten intrekken.
- Verhit ondertussen Blue Band vloeibaar in een koekenpan en bak de sticks per vier stuks in 2-3 minuten per kant gaar. Herhaal deze stap totdat alle wentelteefjes gebakken zijn.
- Verdeel de wentelteefjessticks over de borden, garneer met verse aardbeien, frambozen, blauwe bessen en ahornsiroop naar smaak. Serveer direct!
2. Havermout met frambozen, kokos en amandel
Ingrediënten voor 2 personen
- 250 ml kokosmelk (uit een pakje)
- 100 gram havermout
- 100 gram frambozen (vers of uit de diepvries)
- 2 eetlepels amandelpasta
- 2 handjes amandelschaafsel
- 2 flinke eetlepels kokosyoghurt
Bereidingswijze
- Verwarm de kokosmelk met de havermout en de frambozen in een steelpannetje en breng aan de kook. Roer tussendoor goed zodat de onderste laag niet aanbakt.
- Laat een paar minuten doorkoken totdat de melk is opgenomen door de havermout en er een stevige massa ontstaat. Laat een heel klein beetje afkoelen.
- Verdeel de massa over twee kommen. Werk af met een flinke schep kokosyoghurt, een eetlepel amandelpasta, een handje geschaafde amandelen en eventueel nog wat extra frambozen.
3. Omeletmuffins met gebakken aardappeltjes
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.famme.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F05%2FOmeletmuffins-met-gebakken-aardappeltjes_horizontaal.jpg)
Ingrediënten voor 12 stuks
- Blue Band wikkel
- 1 vastkokende aardappel
- 1 bosui
- 1 tomaat
- ½ rode paprika
- 50 g doperwten
- 100 g geraspte kaas
- 6 eieren
- 50 ml melk
- zout en peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 °C en vet de muffinvorm in met een stukje Blue Band wikkel.
- Schil en snijd de aardappel in blokjes in het formaat van dobbelsteentjes. Snijd de bosui in plakjes en de tomaat en paprika in blokjes van 5×5 mm.
- Verhit een stukje Blue Band wikkel in een koekenpan en bak de aardappelblokjes in 9 minuten gaar. Doe de aardappelblokjes, de bosui, tomaat, rode paprika en doperwten in een kom en hussel door elkaar. Verdeel het groentemengsel en de geraspte kaas over de muffinvorm.
- Doe de eieren samen met de melk in een kom en klop los met behulp van een vork. Voeg naar wens zout en peper toe.
- Giet het eimengsel over de groenten en bak de omeletmuffins in 25 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
4. Overnight oats macchiato (overnight oats met koffie!)
Ingrediënten voor 1 persoon
- 90 gram havermout
- 1,5 eetlepel chiazaad
- 160 ml melk (bijv. havermelk of gewone koemelk)
- 80 ml espresso of andere koffie
Voor de volgende dag:
- Maple syrup, naar smaak
- Opgeklopt melkschuim
- Snufje kaneel of cacao
Dit ontbijt moet je de avond van tevoren even door elkaar roeren en in de koelkast zetten. De volgende dag eet je het (koud) op, met nog wat opgeklopte melk erop.
Bereidingswijze
- Meng de havermout, chiazaad, de melk en de koffie in een afgesloten bakje. Zet een nachtje in de koelkast.
- Verdeel de overnight oats de volgende dag over twee kommen, bekers of glazen. Giet er een scheutje maple syrup bij (naar smaak) en top af met het opgeklopte melkschuim. Bestrooi met een beetje kaneel of cacao.
Culy Homemade: overnight oats macchiato (overnight oats met koffie!)
5. Dutch baby pancake
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.famme.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F05%2Fhttps___www.culy_.nl_wp-content_uploads_2019_08_suikervrije-dutch-baby-pancake.jpg)
Ingrediënten voor 2 personen
- 4 eieren
- 85 gram bloem
- 180 ml melk
- 4 eetlepels boter of margarine
- Optioneel: 1 theelepel vanille extract
- Optioneel: (suikervrije) jam of vers fruit voor er op.
Bereidingswijze
Zet een koekenpan in de oven en verwarm te oven tot 220 graden.
Meng de eieren, bloem, melk en eventueel het vanille extract met een mixer in een kom.
Haal de pan uit de oven, doe de boter in de pan en laat het smelten. Beweeg de pan zodat de boter ook de zijkanten invet.
Giet het beslag in de pan bak hem 17 tot 20 minuten in de oven. De Dutch Baby Pancakes is klaar als hij luchtig is en de randjes goudbruin zijn.
Serveer de pannenkoek met suikervrije jam of vers fruit. Het is ook lekker met poedersuiker alhoewel hij dan natuurlijk niet meer suikervrij is.
Om zelf te maken: 4 recepten voor gezonde, maar overheerlijke taarten