5x De lekkerste recepten voor moederdag

Ontbijtje, een beetje liefde en wat me-time. Moederdag staat weer voor de deur en we kijken er al reikhalzend naar uit.

Moederdag = Breakfast time!

Moederdag is het uitgelezen moment om je een lekker te laten verwennen met een goed ontbijt. Eh… wanneer je bent uitgeslapen natuurlijk. Geef je partner en kids daarom deze overheerlijke inspiratielijst door en laat de bakgeuren je wekken, wanneer je daar klaar voor bent.

1. Wentelteefjessticks met vers rood fruit

Een stapel wentelteefjes met roodfruit, het perfecte moederdag ontbijt
Bron: Blue Band

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 8 sneetjes briochebrood
  • 20 g witte basterdsuiker
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl vanille-extract
  • 250 ml melk
  • 1 ei
  • Blue Band Iedere Dag vloeibaar
  • 250 g verse aardbeien
  • 100 g frambozen
  • 100 g blauwe bessen
  • ahornsiroop, naar smaak
  • Bereidingswijze

    1. Snijd de brioche in 8 dikke plakken en halveer deze vervolgens, zodat je in totaal 16 brioche sticks krijgt. Verdeel de brioche sticks over een diep bord.
    2. Meng in een kom de witte basterdsuiker, kaneel en het vanille-extract, en voeg hier de melk en het ei aan toe. Klop het geheel los met behulp van een vork. Giet het mengsel over de brioche sticks en laat dit 2 minuten intrekken.
    3. Verhit ondertussen Blue Band vloeibaar in een koekenpan en bak de sticks per vier stuks in 2-3 minuten per kant gaar. Herhaal deze stap totdat alle wentelteefjes gebakken zijn.
    4. Verdeel de wentelteefjessticks over de borden, garneer met verse aardbeien, frambozen, blauwe bessen en ahornsiroop naar smaak. Serveer direct!

    Lees ook: De 10 heerlijkste moederdagcadeaus voor jou op een rij

    2. Culy’s: Havermout met frambozen, kokos en amandel

    Havermout met frambozen, kokos en amandel
    Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

    Ingrediënten

    Voor 2 personen

    • 250 ml kokosmelk (uit een pakje)
    • 100 gram havermout
    • 100 gram frambozen (vers of uit de diepvries)
    • 2 eetlepels amandelpasta
    • 2 handjes amandelschaafsel
    • 2 flinke eetlepels kokosyoghurt

    Bereidingswijze

    1. Verwarm de kokosmelk met de havermout en de frambozen in een steelpannetje en breng aan de kook. Roer tussendoor goed zodat de onderste laag niet aanbakt.
    2. Laat een paar minuten doorkoken totdat de melk is opgenomen door de havermout en er een stevige massa ontstaat. Laat een heel klein beetje afkoelen.
    3. Verdeel de massa over twee kommen. Werk af met een flinke schep kokosyoghurt, een eetlepel amandelpasta, een handje geschaafde amandelen en eventueel nog wat extra frambozen.

    3. Omeletmuffins met gebakken aardappeltjes

    Omeletmuffins voor het moederdag ontbijt
    Bron: Blue Band

    Ingrediënten

    Voor 12 stuks

    • Blue Band wikkel
    • 1 vastkokende aardappel
    • 1 bosui
    • 1 tomaat
    • ½ rode paprika
    • 50 g doperwten
    • 100 g geraspte kaas
    • 6 eieren
    • 50 ml melk
    • zout en peper

    Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 175 °C en vet de muffinvorm in met een stukje Blue Band wikkel.
    2. Schil en snijd de aardappel in blokjes in het formaat van dobbelsteentjes. Snijd de bosui in plakjes en de tomaat en paprika in blokjes van 5×5 mm.
    3. Verhit een stukje Blue Band wikkel in een koekenpan en bak de aardappelblokjes in 9 minuten gaar. Doe de aardappelblokjes, de bosui, tomaat, rode paprika en doperwten in een kom en hussel door elkaar. Verdeel het groentemengsel en de geraspte kaas over de muffinvorm.
    4. Doe de eieren samen met de melk in een kom en klop los met behulp van een vork. Voeg naar wens zout en peper toe.
    5. Giet het eimengsel over de groenten en bak de omeletmuffins in 25 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

    4. Culy’s Overnight oats macchiato (overnight oats met koffie!)

    Overnight oats met koffie
    Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

    Ingrediënten

    Voor 1 persoon

    • 90 gram havermout
    • 1,5 eetlepel chiazaad
    • 160 ml melk (bijv. havermelk of gewone koemelk)
    • 80 ml espresso of andere koffie

    Voor de volgende dag:

    • Maple syrup, naar smaak
    • Opgeklopt melkschuim
    • Snufje kaneel of cacao

    Dit ontbijt moet je de avond van tevoren even door elkaar roeren en in de koelkast zetten. De volgende dag eet je het (koud) op, met nog wat opgeklopte melk erop.

    Bereidingswijze

    1. Meng de havermout, chiazaad, de melk en de koffie in een afgesloten bakje. Zet een nachtje in de koelkast.
    2. Verdeel de overnight oats de volgende dag over twee kommen, bekers of glazen. Giet er een scheutje maple syrup bij (naar smaak) en top af met het opgeklopte melkschuim. Bestrooi met een beetje kaneel of cacao.

    5. Vegan hartjespannenkoeken met banaan en rood fruit

    Vegan hartjes pannenkoeken voor moederdag
    Bron: Blue Band

    Ingrediënten

    Voor 4 personen

  • 125 ml havermelk
  • 8 el appelmoes
  • 1 tl vanille-extract
  • 125 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • Blue Band Iedere Dag vloeibaar
  • 1 banaan
  • 200 g aardbeien
  • agavesiroop, naar smaak
  • Bereidingswijze

    1. Doe de havermelk, appelmoes en het vanille-extract in een keukenmachine of blender en mix totdat de ingrediënten gemengd zijn.
    2. Voeg de bloem en het bakpoeder toe aan de natte ingrediënten en blend tot een glad beslag.
    3. Verhit een koekenpan op het vuur en smelt hierin een scheutje Blue Band vloeibaar.
    4. Schep met behulp van een lepel een beetje beslag in de pan in de vorm van twee halve druppels die dicht tegen elkaar aan liggen (een hartjesvorm). Draai, wanneer de bubbels in het beslag zijn opgedroogd, het pannenkoekje om. Bak de pannenkoekjes ongeveer 2-3 minuten per kant totdat deze goudbruin zijn gekleurd. Herhaal deze stap totdat het beslag op is.
    5. Snijd de banaan en aardbeien in plakjes. Serveer de pannenkoekjes met plakjes banaan en aardbei en agavesiroop naar smaak.

    Lees ook:

    Reageer op artikel:
    5x De lekkerste recepten voor moederdag
    Sluiten