Sophie Nortier
Sophie Nortier Kids 17 okt 2020

5x De leukste muziekboekjes voor peuters

Kids zijn dol op muziek. En rond de peutertijd kun je ze ook echt al wat bijbrengen over de verschillende soorten muziek die er zijn. Muziekboekjes zijn daarom een superleuk cadeau voor peuters.

Oké, de kids vinden geluidenboekjes natuurlijk ge-wel-dig! Maar welke ouder wordt er na verloop van tijd niet hondsdol van alle ‘miauw’, ‘taatuuu taatuuu taatuuu’ of ‘Gonnie en Gijsje, samen op stap…’? Menig geluidenboekje verdwijnt dan ook plots ergens bovenop of achterin de kast. Of wees eerlijk, gewoon hup, de prullenbak in!

Goede muziekboekjes voor peuters

Maar er is dus een alternatief. En dat zijn deze muziekboekjes, die de kids in aanraking brengen met echte (goede) muziek. Goed voor de ontwikkeling, beter voor de ouders.

1. Paco is een rockster – €17,95

Bron:

Eigenlijk zijn alle boekjes uit de Paco-serie geweldig. Ze gaan van de fanfare tot Afrika, van jazz tot de opera, en van disco tot Mozart. Maar dit boekje, waar Paco in Londen allemaal rockmuzikanten bij elkaar verzamelt en een rockband vormt, is wel echt super leuk!

2. Wereldmuziek – €13,95

Wereldmelodietjes muziekboekje
Bron: Bol.com

De muziekboekjes van Clavis zijn iets simpeler dan de Paco-boekjes, maar daardoor juist voor de iets jongere peuters perfect geschikt. In dit boekje maakt je kleintje kennis met verschillende soorten wereldmuziek.

3. Dribbel, Wat is dat geluid? – €15,99

Dribbel - wat is dat geluid?
Bron: Bol.com

Oh die Dribbel. Hij ontdekt de wereld samen met jouw peuter. In dit boekje ontdekt hij allerlei soorten muziekinstrumenten achter de flapjes en door op de geluidsbuttons te drukken.

4. Een jaar in één dag – €19,95

Een jaar in een dag
Bron: Bol.com

Dit ontzettend mooie prentenboek is ook nog eens een gids voor de kids door ‘De vier jaargetijden’ van Vivaldi.

5. De Notenkraker – €19,95

De Notenkraker
Bron: Bol.com

En gewoon omdat ‘ie zo ontzettend mooi is, uit dezelfde serie als ‘Een jaar in één dag’, De Notenkraker. Tsjaikovski’s meesterwerk.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
5x De leukste muziekboekjes voor peuters
Sluiten