Eva Dusch
Eva Dusch Beauty 22 jul 2015

5x hulp: zo stijl je je pony op een bad hair day

Als drager van een heuse pony weet ik als geen ander hoe het is om bad hair day te hebben. Op hete zomerdagen plakt-ie steevast aan je voorhoofd en met regen en wind zit je opgezadeld met een afschuwelijke jaren tachtig kuif. Of je kapper heeft ‘m weer eens tekort geknipt uit eigen belang. Géén gezicht, dus is het zaak om dan zo snel mogelijk een creatieve oplossing te bedenken. Geen nood aan de man, dit heb je zo gefixed.

Aangezien we niet te allen tijde een kapper aan ons zijde hebben, evenals een föhn, moet je dus iets bedenken om die ingestorte pony te verdoezelen. Niet zo moeilijk zou je zeggen, behalve het feit dat je al snel met knipjes in de weer moet die je laten lijken op een driejarige kleuter. Deze zes oplossingen zijn minstens net zo snel en handig en zorgen dat je gewoon nog op leeftijd wordt geschat. Trust me.

1. Festival style

Vlecht je pony samen met langere plukken haar en zet het vervolgens vast aan de zijkant. We willen niet veel zeggen, maar half Coachella liep hiermee rond.

2. De middenscheiding

Heb je weinig tijd om handen, dit is in vijf minuten gefixed. Maak een middenscheiding, meng je pony met wat langere haarplukken, even draaien en zet ze vervolgens vast met een stel leuke (geen kinderachtige) schuifspeldjes. Te glad haar? Gebruik wat poederachtige droogshampoo voor meer structuur.

3. Het ‘gordijntje’

De term klinkt nogal suffig, maar google op stijliconen Alexa Chung en Sienna Miller en je piept wel anders. Deze dames liepen ook lange tijd rond in die ‘tussentijdse groeifase’ van de pony en loste het gewoon zo op.

4. De zijscheiding

Schuif je pony gewoon naar links of rechts zodat het samenvalt met je langere haar. Dit is handiger wanneer je pony wat aan de lange kant is. Heb je extensions of een weave? Dan is dit zeker te doen.

5. De knot

Nou, laat dit nog steeds een trend zijn. Zelfs met een pony is deze look prima voor mekaar te boksen.

Wij zijn nog steeds fan van de lazy sunday knot(DIY!)>

6. De sjaal

Soms is er geen redden meer aan, heb je geen tijd voor fratsen of is er echt even geen creatieve oplossing meer te bedenken. In dat geval zit er niks anders op dan een hoed te dragen of een sjaal om je hoofd te knopen. Maar wie zegt dat dit niet leuk kan zijn? Bovendien past het perfect bij het festivalseizoen.

Wow! Deze 12-jarige Adam is in de wieg gelegd voor het kappersvak!>

Reageer op artikel:
5x hulp: zo stijl je je pony op een bad hair day
Sluiten