Eva Dusch
Eva Dusch Gezondheid 11 mei 2015
Leestijd: 3 minuten

5x niet meer piekeren over je dagelijkse werktenue

We kennen allemaal die collega die altijd perfect ten tonele verschijnt en jou automatisch in haar schaduw laat verdwijnen. Iets met bloed en nagels. Het komt je werkhouding vaak niet ten goede. Om een nervous breakdown te voorkomen, sla deze vijf (mentale) stijlfundamenten op. Zo speelt die stijloorlog zich gelukkig alleen in je hoofd af en niet letterlijk op de werkvloer (Mean Girls!).

1. Het is niet erg om een collega als stijlvoorbeeld te zien

Het komt niet zelden voor op de werkvloer dat er één collega is die er altijd picobello uitziet. Het haar in de perfecte krul en ze lijkt zelfs met elke fashion faux pas weg te komen. Jaloezie? Wie, ik? Zo gek is dat dus niet (echt!) Draai het om en zie haar als handig stijlvoorbeeld. Het vraagt even tijd en moeite van je ego om dit toe te geven, maar doe er je voordeel mee.

2. First things first

Even serieus: hebben we niet belangrijkere dingen om over te piekeren dan ‘wie droeg het het best’? Waarschijnlijk wel. Er is niks mee om er goed uit te willen zien, integendeel, maar eenmaal op kantoor moeten er andere dingen gebeuren die hoogstwaarschijnlijk meer prioriteit hebben. En hoe goed en zelfverzekerd kun jij die meeting nog begeleiden wanneer jij twijfelt over je voorkomen? Gaat niet werken. Dus koppie d’r bij en gaan.

3. Onderschat jezelf niet

Onszelf met anderen vergelijken zit helaas ingebakken in onze genen, doe je niks aan. Maar daarbij hebben we ook vaak de neiging onszelf naar beneden te halen. Logisch, want we kijken dagelijks in de spiegel tegen onze eigen tekortkomingen aan en zien onze collega als heilige graal (Facebook-effect), in haar perfect gestreken Prada-blouse, Denham Jeans en zwarte Parijse pumps. Maar vergeet niet dat jouw collega thuis ook een spiegel heeft die net zo kritisch is.

Moeite met ‘s ochtends een outfit uit te kiezen? Zo ben je razendsnel klaar!

4. Nee, er is niks mis met je

Tenzij je in een cropped-top, jeans shorts of op crocs loopt natuurlijk. Maar als dit niet het geval is (dat hopen we dan maar), hoe erg kan het zijn? Zolang je baas nog elke dag een tevreden knikje uitdeelt en geen gekke wenkbrauw optrekt, is er niks aan de hand. Dat jouw fashionable collega toevallig graag in de nieuwste Michael Kors knielaarzen en een chique mohair-trui van COS loopt, betekent niet dat jij automatisch gedegradeerd bent tot sulletje eerste klas.

5. Jij kunt onbewust ook een stijlicoon zijn

Terwijl bij jou de alarmbellen gaan rinkelen bij het zien van de altijd uberhippe en stijlvolle collega A die het kantoor binnen komt wandelen, intussen kan collega B helemaal gefixeerd zijn door jouw verfijnde werktenue. Onmogelijk scenario? Alles speelt zich af in je hoofd, en die hebben we allemaal, dus zo gek is dit niet. Jij loopt toch ook al dagen rond vol bewondering (en oké, irritatie en jaloezie) zonder dat collega A dit doorheeft. Nou dan. En vergeet niet: het gras is het groenst onder je eigen voeten.

Pssst, dit zijn 19 tekenen waarom jij ook een (thuis)werkende moeder bent.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5x niet meer piekeren over je dagelijkse werktenue
Sluiten