Eva Dusch
Eva Dusch Kids 4 apr 2016

5x producten waar je kleine creatieveling helemaal los op mag gaan

Moet jij regelmatig de kunstwerkjes van je kinderen van de muur of houten eettafel schrobben? Toch blijft het belangrijk hun creativiteit te bemoedigen. Van deze vijf producten zou je het niet verwachten, maar ze nodigen kinderen juist uit hun stiften erbij te pakken.

Lady Gaga wist het vorig jaar nog raak te verwoorden. ‘Kinderen worden depressief wanneer ze geboren zijn met creativiteit, maar niet leren hoe ze dit moeten gebruiken. Als je iemand niet leert hoe hij zijn energie moet gebruiken, raakt deze energie geblokkeerd. En dat is pijnlijk. Je moet kinderen leren hoe ze zich moeten uiten: wie ze zijn en wat ze belangrijk vinden.’ Met deze producten kan je enthousiaste kunstenaar in de dop zich helemaal uitleven.

[STAP stap=”1″]

Babu&Nanu

De popjes Babu (jongen) en Nanu (meisje) worden gemaakt in Nepal, in Kathmandu. Helemaal wit, zodat kinderen ze naar eigen inzicht in kunnen kleuren. En het leuke: je kunt ze na het wassen in de wasmachine of na het omspoelen in water, weer een nieuwe outfit geven.
€32,50 via ilovespeelgoed

[STAP stap=”2″]

Daar gaat je witte muur (of toch niet)

Kennen we nog dat filmpje waarin zangeres Anouk lachend filmt hoe haar zoontje thuis zijn creativiteit botviert op haar witte muren? Maar niet iedereen kan er zo relaxt mee omgaan. Een leuke oplossing is de Histor Clean verf, dat is gemaakt zodat de kunstwerkjes weer makkelijk te reinigen zijn. En niet met schrobben en boenen, maar gewoon met een vochtig doekje. Ook leuk: hang, zoals op de afbeelding, een rol aan de muur waarop ze kunnen tekenen.
via Histor

[STAP stap=”3″]

Inkleur-behang

Hoe cool is dit behang van Burgerplex! Laat de kinderen de hele muur zelf inkleuren. Een leuk klusje waar ze zijn voorlopig wel even zoet mee zijn. En zo werkt het. Tip: Je kunt ook zelf een muurtekening maken en deze door je kinderen laten inkleuren. Of koop bijvoorbeeld dit ‘frames’ behang, met lijstjes die de kinderen zelf kunnen inkleuren of voorzien van foto’s.

[STAP stap=”4″]

Katoenen tas

Nu zijn kinderen geen fervent tassendragers. De schooltas gaat met moeite om of jij sleept er als ouder almaar mee. Deze tas maakt het in ieder geval een stuk leuker, want deze dino’s hebben gauw een kleurtje nodig.
€1,99 via tassenshoponline

[STAP stap=”5″]

Slapen in je eigen kunstwerk

Het klinkt als een horrorscenario: kinderen die je (witte)dekbed volkleuren. Maar bij dit dekbed mag het! De makers ontwierpen namelijk makkelijk uitwasbare stiften om de creativiteit van kinderen te stimuleren door te tekenen op hun eigen bed. Daarnaast ontwierpen ze ook een dekbedovertrek dat eruitziet als een notitieblok, om het nog echter te maken.
via Amazon

Wordt jouw interieur ook regelmatig gebruikt als wit doek? Laat het ons weten op Facebook!

Ha! 11 tips om de creativiteit van je kind te stimuleren>

Reageer op artikel:
5x producten waar je kleine creatieveling helemaal los op mag gaan
Sluiten