5x Overheerlijke red velvet recepten om van te smullen

Red velvet lovers opgelet: wist je dat je niet alleen red velvet taart kan bakken, maar dat er ook red velvet cakejes, koekjes en zelfs drankjes bestaan? Die recepten delen we maar al te graag met je. En voor wie red velvet nog nooit geproefd heeft: doen!

Red velvet is een cake waarin in ieder geval cacao en karnemelk verwerkt is én de cake is altijd, zoals de naam als zegt, rood. Een goede red velvet taart is nog een beetje smeuïg en is voorzien van een dikke laag cream cheese. Klinkt goed hè? Daarom hebben we de lekkerste red velvet recepten voor je verzameld!

Red velvet koeken met witte chocolade

Deze rode koeken zijn knapperig van buiten en lekker smeuïg vanbinnen. In plaats van cream cheese is witte chocolade toegevoegd aan dit recept en dat maakt het goddelijk lekker. Voor 4 grote of 8 kleine koeken heb je nodig:

  • 120 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 120 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 90 gram fijne kristalsuiker
  • Een theelepel bakpoeder
  • 280 gram meel
  • 2 eieren
  • 30 gram cacao
  • Vloeibare rode kleurstof
  • Witte chocolade naar smaak

Klop in een kom de roomboter los en voeg hier de lichte basterdsuiker én de kristalsuiker aan toe. Klop goed door elkaar op de hoogste stand en mix een voor een de eieren door het beslag. Zeef in een andere kom het meel, bakpoeder en cacao en meng dit met een lepel. Voeg dit toe aan het boterbeslag en kneed met je handen tot een deeg.

Doe druppel voor druppel de kleurstof bij het deeg totdat je een mooie dieprode kleur hebt. Hak nu de witte chocolade in stukje en voeg zoveel als je wilt toe naar smaak. Rol nu bolletjes van het deeg en leg die op een bakplaat met bakpapier. Deze plaat zet je minimaal 4 uur in de koelkast zodat het deeg koud en hard wordt: hierdoor lopen ze niet uit tijdens het bakken. Bak uiteindelijk de koekjes zo’n 10 tot 12 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Laat ze afkoelen voordat je ze opeet, als je zo lang kan wachten tenminste.

Red velvet latte

Misschien niet heel zomers, dit drankje. Maar op een regenachtige dag heerlijk om te drinken en leuk om te maken: red velvet latte. Dit heb je nodig:

  • Eetlepel chocolademelkpoeder
  • Theelepel suiker
  • Halve eetlepel vanille extract
  • Eetlepel bietensap
  • Een espresso
  • Amandelmelk

Meng in een groot glas de chocolademelkpoeder met de suiker, het vanille extract en het bietensap tot een papje. Giet hier de espresso bij en roer goed door elkaar. Schuim nu in een pannetje of melkopschuimer de amandelmelk op en schenk dit al roerend bij het red velvet papje en dan is je romige red velvet latte klaar om gedronken te worden. Zelf kunnen wij overigens een flinke toef slagroom wel waarderen op dit drankje.

Red velvet pancakes

Superzachte, fluffy, red velvet pancakes, rood van kleur en overgoten met een romige roomkaascrème… Moeten we hier nog meer over zeggen? Ja, bakken maar! Dit heb je nodig:

  • 200 gram bloem
  • 30 gram cacao
  • 50 gram suiker
  • 300 ml karnemelk
  • 2 eieren
  • 60 gram boter
  • Theelepel rode kleurstof
  • Snufje baking soda
  • Snufje kaneel
  • Snufje zout

Voor de topping

  • 110 gram roomkaas
  • 40 gram suiker
  • 60 ml slagroom
  • Theelepel vanille extract

Maak eerst de topping door de roomkaas, het vanille extract en 40 gram suiker in een kom te mixen tot een romig geheel, voeg daarna de slagroom toe en klop in een paar minuten door elkaar. Zet de topping daarna in de koelkast.

Voor de red velvet pannenkoeken voeg je alle droge ingrediënten bij elkaar in een kom. Smelt ondertussen de boter en laat afkoelen. In een ander kom mix je de karnemelk, eieren, het vanille extract en de rode kleurstof tot een geheel. Schenk dit vervolgens bij de droge ingrediënten en roer het door met een garde. Daarna giet je de gesmolten boter bij het beslag, roer weer door en zet het ongeveer een kwartier in de koelkast.

Bak vervolgens in een koekenpan dikke pannenkoeken van het rode beslag en serveer ze met de roomkaastopping. Enjoy!

Red velvet truffels

Smeuïge truffels met een knapperige witte chocoladevulling, hmm. Het kost even wat werk, maar deze bonbons zijn dan ook niet te weerstaan. Dit heb je nodig:

  • Een ei
  • 60 gram boter
  • 150 gram suiker
  • 120 ml karnemelk
  • 1 theelepel rode kleurstof
  • 1 theelepel vanille extract
  • 10 gram cacao
  • 150 gram bloem
  • 2 theelepels azijn
  • Halve theelepel baking soda
  • 100 gram roomkaas
  • 50 gram poedersuiker
  • 200 gram witte chocolade om te smelten

Je begint met het bakken van een red velvet cake. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in. Klop de suiker met de boter romig en voeg dan het ei toe. Meng vervolgens alle natte ingrediënten door elkaar en roer dit door het botermengsel. Voeg dan de bloem, cacao en baking soda toe en mix tot een rood geheel. Bak de cake zo’n 30 minuten tot ‘ie vanbinnen helemaal gaar is en laat de cake daarna afkoelen.

Als de cake helemaal is afgekoeld brokkel je ‘m in stukken in een kom (bewaar een klein stukje cake) en kneed je de kruimels door de roomkaas en poedersuiker. Maak hier kleine balletjes van en leg ze in de vriezer. Verwarm de witte chocolade en doop, met behulp van een vork of satéprikker, de ballen in de gesmolten chocolade. Kruimel over elke truffel wat red velvet cake kruimels. Laat de chocola hard worden en je truffels zijn klaar.

Red velvet cupcakes

De topper onder de cupcakes: deze trakteren op je verjaardag is altijd een groot succes. Je hebt de volgende ingrediënten nodig:

  • 75 gram roomboter
  • 150 gram kristalsuiker
  • 1 ei
  • Rode kleurstof
  • 150 gram bloem
  • Theelepel cacao
  • Snufje zout
  • Halve theelepel vanille extract
  • 125 ml karnemelk
  • Halve theelepel baking soda
  • 1,5 theelepel witte azijn

Voor de topping:

  • 200 gram poedersuiker
  • 50 gram roomboter
  • 100 gram roomkaas

Verwarm de oven op 175 graden voor en doe papieren cupcake-vormpjes in een houder. Klop vervolgens in een kom de boter en suiker glad en voeg dan het ei toe. Druppel kleurstof door je beslag tot je een mooie rode kleur krijgt. Zeef in een andere kom de bloem, cacao en het zout door elkaar. In weer een andere kom meng je de karnemelk met het vanille extract. Voeg vervolgens om en om een deel van de droge ingrediënten en een deel van de karnemelk toe aan je beslag, eindig met de droge ingrediënten. Doe in een andere kom de baking soda met de azijn, roer dit bruisende mengsel goed door het beslag. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak zo’n 20-25 minuten in de oven.

Voor de topping klop je de boter met de roomkaas tot het glad is en daarna mix je in delen de poedersuiker erdoor. Klop zo’n 5 minuten op een hoge stand om de crème lekker luchtig te maken. Smeer de topping uit over de afgekoelde cupcakes en geniet.

Lees ook:

Reageer op artikel:
5x Overheerlijke red velvet recepten om van te smullen
Sluiten