Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Eten 31 mrt 2014

5x van blog naar kookboek!

De trend is al even aan de gang: blogs die een kookboek uitbrengen. Wij zijn fan, want hoe leuk is het om de foodblog die je al jaren volgt eindelijk in boekvorm in je keukenkastje te kunnen zetten? De exemplaren hieronder kwamen onlangs uit, hoog tijd om de blog in je favorietenlijstje te zetten én het boek te kopen!

The Forest Feast

Van blog naar kookboek
We zijn he-le-maal niet jaloers op Erin Gleeson, hoor. Deze New Yorkse werkte als food-fotografe voor kookboeken, bladen, topchefs en restaurants. In 2011 verhuisde ze samen met haar man naar een blokhut in Noord California en begon ze haar blog The Forest Feast. Hier vind je lekkere (vaak vega), makkelijke gerechten en Erin’s illustraties. Nu is er dus haar eerste boek, een (bosrijk) feest voor het oog!

The Green Kitchen

Van blog naar boek
Al jarenlang kwijlen wij weg bij de foodblog Green Kitchen Stories van David en Luise (en de kleine Elsa) met vegetarische (vaak glutenvrije) recepten. De blog begint in Rome waar de ongezonde vegetariër David en healthy carnivoor Luise elkaar ontmoeten en samen de keuken induiken. Nu is er hun eerste boek vol prachtige foto’s en leuke verhalen. Verwacht recepten uit de hele wereld, tips voor gezonde voeding voor het hele gezin en een kijkje in de keuken, moestuin en reizen van het stel.

Kinfolk Table

Van magazine naar blog naar kookboek
Misschien ken je het al: het mooie tijdschrift Kinfolk. Met onderwerpen als design, mode, creatievelingen, reizen en lekker eten. Zonder opsmuk. Naast het magazine is er een website waar deze beleving verder gaat, en nu ook een kookboek. Of ja, kookboek? The Kinfolk Table bestaat voor een-derde uit een kookboek, een-derde verhaal en een-derde reizen in het buitenland. Toch heb je aan het boek ruim genoeg inspiratie: de meer dan 85 recepten komen uit de hele wereld en voor de beginnende en gevorderde kok.

The Culy Way of Life

Van blog naar kookboek
Natúúrlijk mag Famme’s zusje Culy.nl, of beter: hoofdredacteur Monique van Loon, niet in dit lijstje ontbreken. In The Culy Way of Life vind je recepten, kooktips, hotspots, veel anekdotes van Monique en dat alles overgoten met een Culy(.nl) sausje. Monique: “In The Culy way of life laat ik zien dat ‘culinair genieten’ op 1001 manieren kan. Van genieten in je eentje (‘dinner for one’) tot het ‘s nachts sneaken naar de keuken. Van mijn foodie-avonturen op reis tot hoe je je huis culy-proof maakt. Ik onthul mijn lievelingsrecepten en favoriete hotspots, culinaire blogs, films, delicatessenzaakjes en kookwinkels.” Aanrader!

Easy Peasy

Van blog naar kookboek
Als we dan toch bezig zijn, dan mag ‘onze’ Bluebelle ook niet ontbreken. Claire van den Heuvel begon Bluebelle in 2009 nadat ze kanker had overwonnen en met iedereen wilde delen: je hebt maar één lichaam en daar moet je goed voor zorgen. Ze begon een foodblog en daar rolde al snel een goedlopend bedrijf uit. Inmiddels is Vera haar partner in crime en lanceerden ze onlangs het eerste boek: Easy Peasy. We schreven er al eerder over, dit is hét kookboek voor ouders. Een aantal recepten uit Easy Peasy kun je hier op Famme vinden >

Reageer op artikel:
5x van blog naar kookboek!
Sluiten