Anne Broekman
Anne Broekman Algemeen 19 mei 2016

5x verborgen mommy work-outs

Nee, die zwangerschapkilo’s zijn er een jaar na de bevalling nog steeds niet vanaf. En tijd voor de sportschool heb ik niet – echt niet, da’s heus geen smoesje! Maar hoera: ongemerkt kun je juist als moeder tussen alle bedrijven door toch de nodige work-outs doen… Let maar eens op!

Die vervloekte Maxi-Cosi

Serieus, zijn die dingen gemaakt van staal & lood? Ik sjouwde me altijd een breuk met dat ding, ook zonder het gewicht van mijn dochtertje erin. En dan woonde ik de eerste maanden van haar leven ook nog eens in een flat zonder lift. Tegen de tijd dat ik de Maxi-Cosi inclusief baby, boodschappentassen en ander spul respectievelijk naar boven of beneden had gebracht, stond het zweet me op mijn voorhoofd. Maar: wél goed voor mijn biceps. Dat gesleep met het kinderzitje brengt me op het volgende punt…

Trap op, trap af

De luiers liggen boven. Of toch beneden? En waar is haar lievelingsknuffel? Vast in haar bed, ik ren wel weer naar boven. Ja, ik neem meteen de wasmand vanuit de kelder mee – en weer terug om een nieuwe was erin te gooien. Jaiks, de luier heeft het niet gehouden. Ik neem haar wel even mee naar boven voor een schone romper. Het is duidelijk: voor een lesje steps hoef ik tegenwoordig de deur niet meer uit.

Doe de muilezel

Wij Nederlandse vrouwen staan erom bekend alles op de fiets te doen. Ja, ook als er kinderen zijn. Het resultaat? Een wonderlijke combinatie van gewichtheffen, acrobatiek en wielrennen.

“Hierrrr blijven!”

“Oké, we gaan heel even de winkel in om wat melk te kopen. Bij mama blijven hoor. En niet zomaar de straat oversteken. Ik zet even mijn fiets op slot. Huh, waar ben je nou? Godnondeju…” *Trekt sprintje om ontsnappende peuter in veiligheid te brengen* In het verlengde daarvan…

Spartelende peuter

Ooit een peuter met een driftbui in bedwang moeten houden? Dan weet je: dat valt niet mee. Eerst probeer je het met woorden a.k.a. onderhandelingstactieken. Daarna pak je één maaiend handje vast, maar al gauw ontvouwt zich een worstelwedstrijd waarbij Hulk Hogan z’n petje voor je afneemt. Toch bijzonder hoe veel kracht er in zo’n klein, woedend lijfje huist. Maar er kan er maar één de winnaar zijn…

Welke work-outs heb jij aan je kroost te danken? Wij zijn benieuwd!

Touwtje springen, wipwappen en klauteren: 8 work-out oefeningen tijdens het spelen met je kinderen! En ja, ook op kantoor kun je in shape blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
5x verborgen mommy work-outs
Sluiten