Soraya Vogelaar
Soraya Vogelaar Opvoeden 7 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

5x Waarom het oké is als je niet een ‘coole’ moeder bent

Herinner jij je nog dat je plechtig beloofde om later nooit zo saai als je moeder te worden? Jij zou wél een coole moeder zijn waar haar kind zich nooit voor zou schamen. Hoe anders is dat nu? Je begint meer op je moeder te lijken en je kind roept ‘Dat is toch wel een beetje suf hoor mam!’ No worries, het is namelijk helemaal niet erg om niet een coole moeder te zijn!

1. Je gedraagt je soms een beetje maf

Je schaamt je nergens voor. En eerlijk is eerlijk: waarom zou je ook? Je hebt inmiddels alle ‘rare’ dingen wel een keer gedaan zoals met een hoog stemmetje praten toen je kind nog een baby was. En wat dacht je van alle keren dat je verkleed of geschminkt ging helpen met Sinterklaas, het schoolkamp en de bonte avond? Of de talloze keren dat je hebt meegezongen met de liedjes van K3. Misschien vinden je kids hun ooms en tantes en de oppas nu een stuk cooler. Maar minstens de helft van de maffe dingen die je doet, doe je uit liefde voor je kind.

2. Je kinderen zijn toch altijd beter op de hoogte van de laatste trends

Wie is Enzo Knol? Waarom houden ze zich in godsnaam bezig met slijm maken? En wat is er nou zo leuk aan Justin Bieber, Ronnie Flex en Lil Kleine? Nog voordat jij überhaupt hebt kunnen googelen wie nou wie is en hoe het allemaal zit, dient de volgende trend zich weer aan. En waag het maar niet om het simpelweg aan je kind te vragen, die rolt dan demonstratief met z’n ogen en roept: ‘Mam!’.

3. De generatiekloof bestaat echt

Denk maar terug aan je eigen jeugd, zeiden je ouders toen ook niet vreemde dingen als ‘Mieters!’ en ‘See you later alligator!’ gewoon omdat ze dachten dat jongeren zo spraken? Zo zijn er ook genoeg dingen die wij in de jaren 80 deden die nu echt niet meer kunnen. Dus laat je kinderen maar lekker denken dat je uit het stenen tijdperk komt. Al zit daar technisch gezien natuurlijk ook wel iets in sinds we überhaupt zonder smartphones en social media zijn opgegroeid. 😉

4. Je bent gewoon volwassen

Zo simpel kan het zijn. Je zoon of dochter is een kind en ziet dus alles door een andere bril. Je bent nog lang niet rijp voor het bejaardentehuis maar in de ogen van je kind ben je makkelijk duizend jaar oud.

5. Jij bepaalt de regels

Kinderen vinden het heus niet cool als ze groenten en fruit moeten eten in plaats van patat en snoep. Als het aan hen zou liggen werden bedtijd en schermtijd ook per direct opgeheven. Maar ja jij bent de ouder. Jij bent verantwoordelijk en je hebt het beste met ze voor. Jij weet dat regeltjes horen. Zonder regels vonden ze je vast een stuk cooler, maar of het ook goed voor ze zou zijn valt te betwisten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
5x Waarom het oké is als je niet een ‘coole’ moeder bent
Sluiten