Anne Broekman
Anne Broekman Kids 7 sep 2016

5x wonderlijke voorvallen die alleen op papadag gebeuren

Allereerst: achterlijke term, papadag. Want elke dag is toch papa- én mamadag? Maar goed, jullie snappen wat ik bedoel. Op de dagen dat mijn vriend voor ons dochtertje zorgt, lopen de zaken meestal iets anders. Dit tref ik maar al te vaak bij thuiskomst aan:

Bijzondere kledingcombinaties

Control freak die ik ben, leg ik meestal een setje kleding voor ons dochtertje klaar. Maar ja, ik ben ook maar een mens en soms vergeet ik dat. En dan kan het zomaar gebeuren dat ons apie de hele dag in pyjama rondloopt. Ook bleek ze een keer de hele dag in maillot te hebben doorgebracht. Niet met een jurkje erboven, welnee, maar met een kort shirtje! Da’s wat mij betreft net zo’n fashion faux-pas als vrouwen die leggings als ‘gewone’ broek gebruiken. Liever niet, zeg maar.

LEES OOK: 29x waarom je papa niet alleen moet laten met de kinderen.

[source id=”attachment_116203″ align=”none”][/source]

Het ritme is aan gort

Mijn geliefde snapt er zelf ook he-le-maal niets van hoor. Maar altijd als het zijn dag is, loopt het slaap- en eetschema van onze kleine in het honderd. Ze slaapt amper of op gekke tijden waardoor ze die avond idioot vroeg of laat op bed ligt, en het fruit wilde ze ook al niet eten. Merkwaardig, vooral omdat ik daar zelden tot nooit last van heb op ‘mijn’ dagen.

Opruimen is voor mietjes

Hij doet echt wel zijn best en haalt op papadag altijd de stofzuiger door het huis, maar het speelgoed van onze apekop vind ik werkelijk overal verspreid weer terug. Dan ligt er weer een Duplo-blokje in de wasmand, een pop-up boekje bij het fruit en een knuffelbeest in de badkamer.

LEES OOK: De papa’s over: bestaat er zoiets als een papadag?

Er wordt niet gekookt

Naast de gekke verkleedpartijen, het in de rondte gooien van speelgoed en het niet-slapen, is er natuurlijk geen tijd om te koken. Schier onmogelijk, om zelf een pan spaghetti in elkaar te draaien! En dus zie ik elke donderdag de vertrouwde witte plastic bakjes van de Thai op ons aanrecht staan. Nou ja, ook geen straf.

[source id=”attachment_116205″ align=”none”][/source]

Weer naar oma

Op de papadagen worden er opvallend vaak uitstapjes naar oma gemaakt. Voor de gezelligheid, natuurlijk. Maar ook wel fijn dat zij zich volop op haar jongste kleinkind stort, zodat vriendlief even kan chillen. Eventjes maar, natuurlijk.

Wat gebeurt er als jouw man voor de kinderen zorgt? Vertel het ons!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Pinterest

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
5x wonderlijke voorvallen die alleen op papadag gebeuren
Sluiten