Soraya Vogelaar
Soraya Vogelaar Algemeen 27 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

5x Zo maak jij van je tuin een zomers paradijs

Het is langer licht en de kids spelen de hele dag buiten. Er ontstaat een ideaal sfeertje nu de zomer eraan komt. Dan kan je tuin natuurlijk niet achterblijven! Kan je tuin wel een update gebruiken? Gelukkig kun jij je tuin met een paar simpele tips heel mooi zomerproof maken:

1. Planten en bloemen

Wat is een tuin zonder groen? Een urban jungle is niet voor niets de trend van 2019. Dit kun je heel makkelijk zelf creëren door een dagje met de kids erop uit te trekken naar een tuincentrum. Kies samen met de kinderen grote planten en sierlijke bloemen uit die jullie allemaal mooi vinden. Zodra de planten en bloemen staan, zul je zien dat het al meteen een stuk gezelliger voelt in de tuin.

2. Een mooie tuintafel die past bij je interieur

De tuintafel is het pronkstuk van de tuin. Hier kunnen jullie heerlijk ontbijten, lunchen en dineren met het hele gezin. Op mooie zomerse dagen kun je dus met de kids en je partner de hele dag doorbrengen in de tuin. Zie de tuin en daarmee de tuintafel, als het verlengstuk van je woonkamer. Heb je in huis bijvoorbeeld meer een romantische, robuuste of landelijke stijl? Dan kan een houten tuintafel erg mooi daarop aansluiten. Houd je juist meer van een stoere, industriële of klassieke stijl? Dan kun je een aluminium of granieten tuintafel kopen.

3. Tuinstoelen met leuke kussens

Bij een mooie tuintafel die past bij jullie stijl, horen ook mooie tuinstoelen. Ze maken de look helemaal af. Je kunt een ontspannen lounge sfeer creëren door decoratieve kussens op de stoelen neer te zetten. Dit ziet er niet alleen leuk uit, maar zit ook nog eens extra comfortabel. Win-win!

4. Vuurtje voor extra warmte

Een vuurkorf kan je zien als een kampvuur aan huis. Rondom de vuurkorf kunnen jullie de leukste en griezeligste verhalen aan elkaar vertellen. Bovendien kan het ‘s avonds nog fris zijn, met een vuurkorf blijven jullie lekker warm.

5. De slingers ophangen

Slingers zijn echt niet alleen maar leuk voor een feestje. In de tuin kan het een originele manier zijn om de boel te decoreren. Kies bijvoorbeeld voor slingers met verschillende kleurtjes of pompoms eraan.

6. Extra licht voor de gezellige zomeravonden

Als jullie tijdens lange zomeravonden nog heerlijk blijven nakletsen in de tuin, mag sfeerverlichting niet ontbreken. Dit kun je zo creatief en gezellig maken als je zelf wilt. Je hoeft niet alleen voor de standaard tuinverlichting te gaan. Zet ook een aantal lampionnen en kaarsen neer. Je kunt ook de vorige tip combineren, door een lampjesslinger op te hangen.

7. Waterpret voor de kinderen

Als de kinderen nog klein zijn, mogen een kinderbadje of waterpistolen natuurlijk niet ontbreken in de tuin. Het is voor hun het ultieme vermaak in de tuin in de zomer. En als we echt de hitterecords weer gaan bereiken deze zomer, kunnen ze zo heerlijk afkoelen met wat waterpet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
5x Zo maak jij van je tuin een zomers paradijs
Sluiten