Eva Dusch
Eva Dusch Gezondheid 7 juni 2015

5x zomerproof met deze vrolijke kindermode

De zomer staat voor de deur (deze week, as we speak). En dat betekent dat we als de wiedeweerga onze garderobe zomerproof moeten maken en het gros moeten inwisselen voor veel kleur, gekke printjes en een feest aan strepen. Met deze vijf trends sla je de plank nooit mis.

1. Dubbel denim

Om nu te zeggen dat denim een van de grootste en meest comfortabele trends is voor deze zomer, klinkt als een van de meest saaie en voor de hand liggende modestatements die we kunnen maken. Toch is het waar. Niet alleen voor onze vaders en moeders is het denim wat de klok slaat, ook voor de kleine wereldbewoners onder ons. Van shirts tot broeken, jasjes, rokken, shorts, jurkjes en zelfs schoenen. Mix en match er lustig op los, want je kunt moeilijk in de fout gaan met deze gouwe ouwe. Wil je je toch enigszins onderscheiden? Doe dit met leuke accessoires zoals sieraden en hoedjes of een opvallend paar sokken.

Denim shorts, €14,99 via H&M
Denim top, €24,95 via Kidstoday.nl

2.Vrolijke prints

Geen onbekende als het op de kindergarderobe aankomt, maar deze zomer draait het vooral om tropische prints. Vogels, zebra’s, palmbomen, fruitstukken en indianenprints; we vliegen de wereld over slingerend door de oerwouden, het tropische paradijs of over de savanne. Zoek het in onverwachte hoek en wees lekker uitbundig en rebels, want alles kan en mag deze zomer.

Grijze blouse, €43,40 via De Bijenkorf
Jumpsuit, €14,99 via H&M

Grafische prints zijn niet alleen leuk in je kledingkast. Zo kan het ook!

3. Kleurenparadijs

Daar waar we mogen knallen met de prints, doen de kleuren een stapje terug. Neon is uit, sorbet is in.
De tinten zijn zacht, mat en krijtachtig. Denk aan perzikkleuren, lavendel, mintgroen en zacht kobaltblauw. Zorg voor zachte combinaties.

Zachtroze jurk, €43.24 via Gardner and the gang
Roze shorts, €54,95 via Bakerbridge.eu

4. Lekker sportief

De tijd dat sportkleding alleen tijdens het sporten werd gedragen, is al lang voorbij. Ook het straatbeeld kleurt er nu mee, door jong en oud. Het sportieve zien we vooral terugkomen in de stoffen, zoals mesh (een gaasachtige stof), ‘sweatstof’, glimmende stofjes en veel stretch. Daarnaast is het ook een kwestie van styling. Gooi je creativiteit erin en ga aan de haal met been-en armwarmers, zweetbandjes, petten en uiteraard een lekker paar sneakers.

Adidas sneaker, €54,95 via Zalando
Roze beenwarmers, €11,95 via decathlon.nl

5. Schip ahoi!

We zullen deze zomer veel marineprints zien. Geef onze kids een vleugje Jean Paul Gaultier mee, de Franse top modeontwerper die bekend staat om zijn klassieke blauw-witte streep en ankertjesmotief. En daarmee geeft hij maar al te vaak het goede voorbeeld. Wie gaat er mee de zee op?

Gestreept jasje, €76,50 via Petit Bateau
Gestreepte broek, v.a. €75 via Orangemayonnaise

Deze moeder liet haar peuter een week lang haar outfits uitkiezen. En dan gebeurt er dus dit…>

Reageer op artikel:
5x zomerproof met deze vrolijke kindermode
Sluiten