Inga Stoit
Inga Stoit Gezondheid 14 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

6 Afvalregels die je eigenlijk helemaal niet hoeft na te leven

Iedereen wil graag gezond zijn, en tegenwoordig zijn we daar veel mee bezig. We leven veel ‘regels’ na en streven naar een goede gezondheid, waar veel mensen ook hopen dat ze zullen afvallen. Maar sommige van die ‘regels’ zijn eigenlijk overbodig. Zo zijn er een aantal afvalregels die je eigenlijk helemaal niet hoeft na te leven, dit zijn ze:

Je hoeft niet te stoppen met eten na 7 uur ‘s avonds

Het is uiteraard niet verstandig om na 11 uur nog even een zak chips leeg te trekken, maar als jij honger hebt en een eitje wil koken, kun je dit gerust doen. Een calorie is een calorie, het tijdstip waarop je dit binnen krijgt doet er niet toe. Bij trek moet je vooral niet hongerig in je bed stappen.

Je hoeft niet 6 kleine maaltijden te eten

Sommige mensen eten 3 grote maaltijden en voelen zich hier prima bij. Het is niet perse gezonder om 6 kleine maaltijden te eten. Zolang je gezonde keuzes maakt is het allemaal goed. Je kunt je maaltijden wel verspreiden over de dag, maar dit kan zelfs soms tot overeating lijden. Een snackje hier en een snackje daar leveren namelijk een hoop calorieën.

Elke ochtend ontbijten is geen must

Dit is uiteraard goed nieuws voor iedereen die geen fan van ontbijten is. Er wordt wel eens gezegd dat ontbijten bijdraagt aan gewichtsverlies, maar dit hoeft helemaal niet het geval te zijn. Nogmaals: het gaat om alle keuzes qua eten die je op een dag maakt. Zolang je goed en gezond eet pluk je hier de vruchten van. Frikandellen en kaassoufflés vallen daar helaas niet onder.

Biologisch eten hoeft niet altijd

De biologische ‘trend’ is leuk maar ook erg prijzig en daarnaast is het niet altijd beter voor onze gezondheid. Het is bijvoorbeeld onnodig om biologische bananen te kopen. Waarom? Deze zitten in een schil. Je eet de schil niet maar gooit deze weg. Het verschil tussen de bio banaan en de gewone banaan is nihil. Laat je niet van de wijs brengen. 😉

Koolhydraten mogen

Veel mensen denken dat ze alle koolhydraten moeten laten staan als ze willen afvallen, en dat klopt niet. Je kunt gerust koolhydraten eten, maar het is wel aan te raden om voor de meest gezonde varianten hiervan te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan zilvervliesrijst, zoete aardappel, pompoen en volkoren granen. Laat alle witte granen liever wel achterwege als je graag wil afvallen.

LEES OOK: Say what?! Volgens een voedingsdeskundige is ontbijten met een plak pizza gezonder dan met granola.

Je hoeft niet mee te doen aan de detox trend

Soms hoor je om je heen over de nieuwste detox-trends en ben je geneigd om daar ook aan mee te doen. De sapjes kunnen inderdaad gezond en voedzaam zijn, maar ons lichaam heeft deze niet nodig. Het lichaam is namelijk in staat om zichzelf te detoxen. Uiteraard is het lijf erbij geholpen wanneer je gezond eet en leeft, maar deze trend is slechts een toevoeging en dus niet de key tot succes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme