6 dagen die we liever zouden vieren dan Valentijnsdag

Valentijnsdag komt er weer aan. En natuurlijk is het leuk om dan met je geliefde romantisch uit eten te gaan of een mooie bos bloemen van hem te krijgen. Toch denk ik elk jaar: waarom nu? Waarom moet dit per se op zo’n opgelegde commerciële feestdag?

Echt, ik ben zo iemand die liever ‘zomaar’ tussendoor een bloemetje krijgt. En dat romantische etentje bij kaarslicht, dat mag ook op een andere dag. En waarschijnlijk ben ik niet de enige. Dat wil niet zeggen dat ik er nooit iets aan doe, maar het laatste wat ik wil, is dat het een verplichting wordt: dat ik elk jaar een cadeautje of kaartje verwacht op 14 februari. Sterker nog: als we het een paar jaar overslaan en ineens toch weer doen, vind ik het vaak veel leuker.

Bovendien: als je single bent en jij krijgt als enige van je vriendinnen geen post van een (geheime) aanbidder, dan is Valentijnsdag nou niet bepaald een feestdag. Daarom hier 6 feestdagen die veel leuker zouden zijn om elk jaar te vieren. Hier beleeft iedereen (single of bezet) plezier aan. Wat mij betreft roepen we de volgende dagen in het leven:

[STAP stap=”1″]

Wees aardig tegen iemand die het totaal niet verdient-dag

De caissière in de supermarkt die je geen gedag zegt en ongeïnteresseerd je boodschappen scant alsof jij in het geheel niet bestaat. Of de man die je afsnijdt op de fiets waardoor jij bijna van je fiets valt – inclusief kind achterop! Ze vragen om ruzie. En dat kunnen ze ook krijgen. Normaal gesproken. Maar niet vandaag! Want vandaag gun jij deze mensen hun conflict niet. Je doet extra aardig tegen ze. De caissière wens je overdreven aardig een fijne dag toe. En de man op de fiets schenk je je charmantste glimlach. Je voelt je geheid beter. Zij niet gok ik.

[STAP stap=”2″]

Binge watch Suits-dag

Bron: YouTube

Een dag waarop je de hele dag vrij plant en in je onesie op de bank duikt. Om Suits te gaan kijken. Voor Suits-leken: in deze serie volgen we de verwikkelingen rond advocatenkantoor Pearson Hardman. Per ongeluk komt de luie maar briljante schoolverlater Mike Ross bij een sollicitatiegesprek terecht bij het gerenommeerde kantoor. Harvey Specter op dat moment een van de topadvocaten van de stad, is zo onder de indruk van Mike’s kennis dat hij hem aanneemt… Verdrink in de ogen Harvey Specter: hij is charismatisch, zelfverzekerd, uitdagend én succesvol. Vrouwen willen met hem zijn en mannen willen hem zijn. Dus ja; Bing watch Suits-dag is er ook voor je man!

[STAP stap=”3″]

Eet vooral lekker veel ongezonde dingen-dag

Je let al zo op je voedingspatroon. Dat mag je wel eten, dat niet. Daar niet teveel van. Om krankjorum van te worden af en toe. En daarom roepen we één dag per jaar in het leven waarop het echt geen zak uitmaakt wat je eet (en drinkt). Je denkt er lekker niet bij na. Heerlijk. Sommige mensen verwarren dit ook wel met kerst, maar persoonlijk vind ik deze extra dag (die vanzelfsprekend niet in december valt) geen kwaad kunnen.

Lees ook: Waarom comfort food zo onweerstaanbaar is.

[STAP stap=”4″]

Zet je smartphone uit en speel bordspellen-dag

Pak alle bordspellen die je nog in huis hebt: van Monopoly tot Ganzenbord. Van Risk tot Triviant. Nodig wat vrienden en hun kids uit, zorg voor hapjes en drankjes (die horen er immers bij op een feestdag) en speel de hele dag bordspelletjes. Maar ook de sjoelbak of het tafelvoetbalspel mogen van zolder worden gehaald. Zo leer je je vrienden (en hun kinderen) weer van een andere kant kennen (en vice versa). Nu maar hopen dat het een positieve kant is.

[STAP stap=”5″]

Blijf thuis terwijl je niet ziek bent-dag

Iedereen mag op deze dag thuisblijven, maar zich gedragen alsof-ie ziek is. Dus: houd lekker je pyjama aan, blijf op bed liggen of plof op de bank met je dekbed. En kijk tv met thee en beschuitje. Neem wat fruit tussendoor en zorg tijdens de lunch voor een goede bouillon. Want ook mensen die zelden (of nooit) ziek zijn, hebben af en toe recht op zo’n lummeldag waarop je niks hoeft, maar alles mag. Enige probleempje dat ik voorzie, is dat als iedereen op dezelfde dag ‘doet alsof-ie ziek is’ er niemand is om je te verzorgen…

[STAP stap=”6″]

Stress bestaat niet-dag

Dit is de ideale dag voor paniekvogels die bij het minste of geringste in de stress schieten. Dat hoeft en kan dus niet op deze relaxte feestdag. Je moet er vooral voor zorgen dat je die dag geen stress hebt en voila: doel bereikt. Dus denk bewust na bij wat je vandaag doet. Probeer het met aandacht te doen en probeer vooral niet te stressen als dat niet lukt. Want: stress bestaat niet! Althans, morgen pas weer. Maar bedenk dan wel dit.

Heb jij nog een leuk idee over een feestdag die nog niet bestaat, maar die wel zou moeten bestaan? Praat mee op Famme’s Facebook.


En wil je toch graag iets doen op Valentijnsdag? Pak het dan origineel aan.>

Reageer op artikel:
6 dagen die we liever zouden vieren dan Valentijnsdag
Sluiten