Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Relatie 3 apr 2020
Leestijd: 3 minuten

Date-night inside: 6 tips voor een date zonder dat je de deur uit hoeft

Ja, het wordt weer eens tijd voor een date. Met deze tips voor de leukste date-night thuis wil je straks niet eens meer naar buiten.

Jullie zijn samen thuis, werken samen thuis, verzorgen de kids samen, zitten 24/7 op elkaars lip in deze ‘stay inside’ periode. Aan date-nights komen jullie niet meer toe, want je kan de deur niet uit. Niet heel bevordelijk voor je relatie in de meeste gevallen en er wordt dan ook al gesproken over een verhoging in het aantal echtscheidingen nadat deze pandemie voorbij is.

Date-night thuis

Zorg ervoor dat jullie niet daar niet onder vallen en organiseer een gezellige date-night thuis met deze ideeën. Je hoeft er de deur dus niet voor uit! Plan daarnaast ook de nodige me-time momenten in, even wat tijd om alleen te zijn (en je partner ook) en op adem te komen.

1. Plan een picknick

En dat kan gewoon ’s avonds middenin de woonkamer als de kids op bed liggen! De voorpret begint al een paar dagen van tevoren, als je allemaal lekkers online besteld of bij de lokale ondernemers koopt. Leg een groot kleed en wat kussens neer en zet al die lekkere hapjes klaar. Denk aan knapperig stokbrood, zachte Franse kaasjes, smeuïge smeersels, olijfjes en wat fruit. Een wijntje erbij en jullie date-night is aan!

2. Kneuterig puzzelen

Je hebt vast nog wel ergens een oude puzzel liggen en anders kan je er altijd eentje online bestellen. Zet jullie telefoons uit of leg ze weg en ga lekker aan de keukentafel zitten met de puzzel voor je neus. Wedden dat jullie op mooie gesprekken zullen komen tijdens het puzzelen?

3. Thuis ‘uit eten’

Tot nu toe wordt eten nog overal bezorgd, dus zorg dat de kinderen op bed liggen en dat jullie je favoriete maal bij je lievelingsrestaurant besteld hebben. Maak je klaar alsof je uit eten zou gaan: een mooie outfit, een likje make-up, je haar in model. Ontmoet elkaar bij de eettafel en maak er een diner van, inclusief kaarslicht en achtergrondmuziekje, alsof je in een restaurant zit. Oh en we zeggen het nog maar een keer: telefoons weg of uit!

Op zoek naar meer inspiratie voor binnenactiviteiten? Wij maakten dit handige overzicht voor je met de beste binnenactiviteiten voor jou en de kinderen.

4. Film- of seriemarathon met sleep-over

Lang leve Netflix, Videoland en Disney+ in deze tijden van quarantaine! Kies een paar films of een serie uit die jullie willen kijken en zet de tv startklaar aan. Leg luchtbedden of matrassen in de woonkamer neer, dekens en kussens erbij en zet hapjes en drankjes klaar. Maak het jullie zelf gemakkelijk en houd een film- of seriemarathon. Daarna kunnen jullie heerlijk warm blijven liggen en een sleep-over in eigen huis houden. De kids mogen de ochtend daarna lekker tussen jullie in komen liggen voor een gezellig ontbijt ‘op bed’.

5. Een romantisch bad

Hebben jullie een bad? You’re so lucky! Dat is namelijk de perfecte plek in huis voor een date-night, want: geen afleidingen. Zet lekker veel kaarsjes aan in de badkamer en laat het licht uit of gedimd. Vul het bad en doe er lekker veel schuim of badolie in. Wijntje en en kaasje erbij en romantisch badderen maar!

6. Bezoek een museum

Ga samen naar het Louvre in Parijs, het Amsterdamse Van Gogh museum of naar The British museum in Londen. Yep, want dat is het fijne van deze digitale tijd: je kan alles doen en overal heen terwijl je gewoon thuis op de bank zit. Deze en andere musea geven namelijk (gratis!) virtuele tours door hun tentoonstellingen.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Date-night inside: 6 tips voor een date zonder dat je de deur uit hoeft
Sluiten