Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 20 okt 2016

6 dingen die je kunt zeggen tegen een moeder die borstvoeding geeft

In een artikel dat we eerder schreven is een sociaal experiment te zien waarin een moeder in het openbaar borstvoeding geeft. Ze kreeg veel nare reacties. Nu zijn we in Nederland een stuk vredelievender dan in Amerika, waar het sociale experiment gedaan werd, toch is het fijn om een borstvoedende moeder te bemoedigen.

Borstvoeding geven is niet altijd makkelijk. Als je last hebt van pijnlijke tepels en stuwing zit je niet te wachten op een sneer van iemand anders. Met deze 6 uitspraken maak je een borstvoedende moeder de meest blije vrouw op aarde.

[STAP stap=”1″]

Bedankt, dat je borstvoeding geeft

Hoe voelde je je de laatste keer dat iemand je bedankte? Hoogstwaarschijnlijk heel fijn. Een simpel bedankje kan de dag van een (in het openbaar) borstvoedende moeder helemaal goed maken!

[STAP stap=”2″]

‘Ik sta achter je, schat’

Is je partner een borstvoedende moeder? Vertel haar dan hoe goed ze het doet, en dat je achter haar beslissing staat om borstvoeding te geven. Dat je haar de ruimte geeft om jullie kind op die manier te voeden. We weten zeker dat je een big smile terug krijgt.

[source id=”attachment_121297″ align=”none”][/source]

[STAP stap=”3″]

‘Goed werk, mama!’

Zie je een borstvoedende vrouw in het restaurant/de winkel/het terras waar je ook bent of voorbij loopt? Gedraag je dan niet awkward, maar zeg bijvoorbeeld dat ze het goed doet. Of geef haar een glimlach, dat is al voldoende.

LEES OOK: Inspirerend: Moeder vindt oplossing om toch borstvoeding te geven

[STAP stap=”4″]

‘Ik begrijp je’

Sommige mensen vinden borsten iets sexueels en denken niet meteen aan hun oorspronkelijke en levensvoorzienende functie. Die ze wel hebben, als je borstvoeding geeft. Als partner van een borstvoedende vrouw is het belangrijk dat je je inleest in de werking van borsten, zodat je haar nog beter begrijpt. Laat haar weten dat borstvoeding niet altijd makkelijk is en dat je haar begrijpt. Wat je dan ook echt doet.

[source id=”attachment_121298″ align=”none”][/source]

[STAP stap=”5″]

‘Hier, neem mijn plekje’

Is er een vrouw in je buurt die borstvoeding geeft, is het helemaal niet gek om haar te vragen of ze iets nodig heeft of zin in een glas water. geef haar dan bijvoorbeeld een glas water en zorg dat ze een goede plek heeft om te zitten. Sta desnoods je eigen stoel/bank/kussen af om het haar comfortabel te maken.

[STAP stap=”6″]

‘Wat goed dat je het volhoudt!’

Borstvoeding geven is bijzonder. Maar ondanks dat het een fijn, intiem moment met je kleine is, is het ook soms onhandig, pijnlijk en vermoeiend. Met lekkende borsten, opgebroken nachten, en pijnlijke tepels zit je niet te wachten op een sneer van iemand anders. Vertel die borstvoedende moeder de volgende keer hoe goed je het van haar vindt dat ze het volhoudt, en dat ze niet moet opgeven.

Zo herkenbaar, deze illustraties over borstvoeding in de realiteit! >

Reageer op artikel:
6 dingen die je kunt zeggen tegen een moeder die borstvoeding geeft
Sluiten