Thea Tijssen
Thea Tijssen Mind 1 dec 2016

6 dingen die moeders écht willen krijgen op pakjesavond

Ik geef toe: ik kan heus wel een lijst van materiële dingen opsommen die ik graag zou willen krijgen van Sinterklaas. Maar dat zijn dan dingen die ik niet per se nodig heb (behalve dan die nieuwe designer bag – schatje, lees je mee? Die heb ik ECHT nodig). Maar wat ik eigenlijk echt wil krijgen, kan zelfs niet in de meest luxe warenhuizen worden gekocht.

Hier een lijstje met wat er in de ideale wereld op pakjesavond in de zak van Sinterklaas zou moeten zitten voor alle moeders.

1. Een snooze-knop voor je kind

Je bent weer eens te laat gaan slapen omdat je nog je Instagram wilde checken, je had nog wat dingen te pinnen op Pinterest en je hebt tóch maar dat leuke vest gekocht bij die online shop. Hoe dan ook: het was laat. Te laat! En wie besluit er dan rond vier uur ‘s nachts te gaan huilen of hard ‘mama’ te roepen? Juist. Het zou zo fijn zijn als je bij het eerste geluidje een knop zou kunnen indrukken, waarna het vervolgens negen minuten stil zou zijn. En meerdere keren snoozen is vanzelfsprekend toegestaan.

Cadeautjes krijgen

2. Een kabouter die de was doet

Ik heb gister drie wassen gedaan; een witte, een zwarte en een bonte was. En nu moet dat judopak van mijn oudste ook nog, want die moet je koud wassen en dus apart. En wedden dat als ik vanavond kijk, de wasmand weer bijna vol zit? Deze kleine, schattige waskabouter zal ervoor zorgen dat alle zwarte, witte, gekleurde en fijne was op magische wijze wordt gesorteerd, gewassen, gedroogd, opgevouwen en opgeborgen in de goede lades. Top, ik heb zojuist een uur per dag teruggewonnen. En hoe fijn is het om oprecht te kunnen zeggen: ‘Oh, lekker alles is gewassen! Zijn de kaboutertjes weer langs geweest?’

LEES OOK: Kleine wasjes, grote wasjes: zo wordt de was doen een feest

3. Latte macchiato en wijn op de tap

Stel je voor: het is zes uur ‘s ochtends of vijf uur ‘s middags en dat drankje waar je al naar verlangde op het moment dat je je ogen met tegenzin opende, is zo ontzettend binnen handbereik dat je er alleen maar een hendel voor hoeft om te halen. Ik zweer het je. Hoe fijn! There is a God.

4. De perfecte oppas

Belangrijkste puntje: ze kan altijd. Maar echt altijd. Ook als je bent vergeten dat jullie drie maanden geleden al kaartjes voor een theatervoorstelling hadden besteld en je daardoor dus pas een dag van tevoren vraagt of ze kan. Ook dan kan ze. En – vrij essentieel: ze appt altijd meteen terug en dat is dus altijd bevestigend.

Verder komt ze op tijd, maakt het haar niet uit als jullie later thuiskomen, heeft ze het huis altijd opgeruimd en de kinderen (waar ze echt helemaal fan van is, en andersom ook) hebben te eten gehad, zijn gewassen, hun tanden zijn gepoetst en liggen te slapen als je thuiskomt. Oh, en kijk eens naar die leuke knutselwerkjes die ze met hen heeft gemaakt! Een promotie tot inwonende nanny is bespreekbaar.

LEES OOK: Babysitter zegt last-minute af, dus heeft deze moeder maar één oplossing

5. Een hotelkamer

Een hotelkamer ja. En je partner, sorry maar die is niet uitgenodigd. Deze kamer, die op een steenworp afstand van jullie huis ligt, maar ook meteen een andere wereld lijkt, is alleen voor jou, mama. Een grote jacuzzi, roomservice, wijn en die tv-serie die je al de hele tijd wil binge watchen, maar waar je nooit tijd voor hebt; het hoort er allemaal bij. Je kunt slapen, lezen, series kijken, wijntjes drinken en chocola eten. En je hoeft tegen niemand aan te kletsen. En als een bonus krijg je een schoonmaakservice die ervoor zorgt dat je hele huis spic en span is als je thuiskomt. Schoner dan hoe je het achterliet. Magisch toch?

6. Iemand die alle Sinterklaas-cadeautjes inpakt

Omdat je gek wordt van dat goedkope Sint-papier waar je toch weer bent ingetrapt om het te kopen (het scheurt al als je er alleen maar naar kijkt). De plakbandhouder het weer eens heeft begeven, jullie nodig een nieuwe schaar moeten en je niet meer weet wat er in die pakjes zit die je vorige week al overijverig hebt ingepakt. Dus: hoeveel cadeaus heeft je jongste nu en hoeveel je oudste? Je bent totaal het overzicht kwijt. Dus een planner en meester-inpakker ineen zou echt de hemel op aarde zijn op dit moment.

En als je als partner (van zo’n moeder) nu denkt: dit is geen ideale wereld, dus ze kan er lekker naar fluiten. Bedenk dan even dat je wel ontzettend veel (als in: ontelbaar veel) punten kunt scoren als je ook maar één item uit bovenstaande lijst aan de moeder van je kinderen geeft. Het is maar dat je het weet. En moeders: geen dank!

En als het dan eindelijk zover is en pakjesavond is aangebroken, dan zijn dit ideale hapjes om te serveren.

Reageer op artikel:
6 dingen die moeders écht willen krijgen op pakjesavond
Sluiten