Inga Stoit
Inga Stoit Gezondheid 13 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

6 Fouten die worden gemaakt bij het bereiden van kip (en ja, ook jij maakt je er waarschijnlijk aan schuldig)

Kip is misschien wel het meest populaire stukje vlees in Nederland. Het is in ieder geval het meest veelzijdige stukje vlees ;). Anyway, grote kans dat ook jij het vaak bereidt. Maar soms smaakt het niet altijd even fijn als dat we zouden willen.

Dit zijn de 6 fouten die je hoogstwaarschijnlijk maakt bij het bereiden van kip:

1. Je kruidt de kip too much

Houd het een beetje eenvoudig, less is more als je echt van je kip wil genieten. Een klein beetje peper, zout, oregano of een snufje mixed spices zijn voldoende. Anders heb je echt een hap kruiden in je mond en is de kip ver te zoeken.

2. De binnenkant wordt overgeslagen

Je kip is van buiten heerlijk gekruid maar van binnen is het slechts wit vlees. Je slaat de binnenkant over en dat maakt het toch net iets minder lekker. Je hoeft dit niet te overdrijven, maar een beetje spices aan de binnenkant veranderen een hoop.

3. Je kookt de kip aan de verkeerde kant

Even voor de goede orde: de goede kant is de kant met de borst naar beneden. De borst is het grootste deel van het gevogelte en door hem op de bodem te houden, weg van de directe warmte, heb je minder kans op een uitgedroogde kip.

LEES OOK: Oei! Maak jij deze fouten ook bij het bereiden van vis?

4. De huid niet kruiden

You hate it or you love it: de knapperige huid van de kip. Je kunt deze extra lekker maken door de huid goed te kruiden. Je kunt dit het beste doen door de huid te kruiden en dit daarna kort te laten grillen. Pas op met de hoeveelheid zout!

5. Je gooit goede delen weg

Veel mensen zijn geneigd om veel van de chicken weg te gooien. Denk aan: de lever, nek, vleugels en etc. Misschien vind je niet ieder stukje even lekker, maar voor hetzelfde geld vind je dat wel. Er zijn bijvoorbeeld veel mensen die de lever een echte delicatesse vinden, wat dus ook voor jou kan gelden.

6. De kip meteen opdienen

Wat voor rundvlees geldt geldt ook voor kip. Laat de kip liever even rusten voordat je deze gelijk opdient. Een kleine 10 minuten is voldoende. Als je hem hierna snijdt zul je zien dat er veel meer van het sap is behouden en dat de kip heerlijk vochtig en sappig is.

LEES OOK: Skip de boter voor je pantosti! Met dit ingrediënt wordt het pas écht lekker.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme