Mercy Hiltrop
Mercy Hiltrop Kids 7 nov 2016
Leestijd: 3 minuten

6 herkenbare dingen waarbij het derde kind er bekaaid afkomt. Sorry liefje!

Als moeder van drie kinderen weet ik uit ervaring dat de jongste nog al eens wat in moet leveren. Niet qua liefde uiteraard, maar er zijn nogal wat dingen waar wij inmiddels wel klaar mee zijn of die er simpelweg bij inschieten omdat drie kinderen nou eenmaal drie keer zoveel tijd kosten.

Zielig? Ik denk het niet. Er zitten namelijk ook heel wat voordelen aan het feit dat je ouders niet de hele tijd bovenop je zitten. Niet voor niets zijn derde kinderen vaak super relaxed en zelfstandig. Al moet je als derde kind voor die vrijheid ook wel wat dingen inleveren.

Drie kinderen, drie keer zo druk, drie keer zoveel liefde

Deze voorbeelden zullen veel ouders met drie kinderen herkennen. (Voor diegene die instant medelijden krijgt met mijn kinderen; het is geschreven met een knipoog. Nou ja, in sommige gevallen dan.)

1. Babyboek

Eerste kind
Alles heb ik bijgehouden, maar dan ook echt alles. Niet alleen het eerste woordje, stapje of hapje, maar ook het belangrijkste nieuws van dat moment heb ik opgeschreven en alle kaartjes met felicitaties zijn ingeplakt. Zo leuk voor later!

Tweede kind
De belangrijkste zaken zoals gewicht, lengte en de eerste milestones staan keurig in het boek. Maar het inplakken van die felicitatiekaarten en andere extra’s: wanneer had ik dat in vredesnaam moeten doen?

Derde kind
Er is een babyboek ergens. Echt. Dat ooit alsnog ingevuld gaat worden. Hoop ik.

2. Eten

Eerste kind
Natuurlijk kook ik zelf alles en liefst biologisch. Voor mijn schatje is het beste nog niet goed genoeg. En uiteraard altijd met een kek slabbetje om van een van een schattig babybordje met matchend babybestek.

Tweede kind
Wist je dat potjes hartstikke handig zijn en dat daar helemaal niets mis mee is? Echt, mijn baby vindt het heerlijk en is kerngezond.

Derde kind
Liefje, wil je ketchup bij je kipnuggets?

3. Voorlezen voor het slapen

Eerste kind
Kom maar lekker bij mij zitten.Waar waren we ook alweer gebleven? Oh ja, bij dit hoofdstuk. Weet je nog wat er gebeurd is, dan gaan we vandaag kijken wat voor avonturen hij nu weer beleeft.

Tweede kind
(Slaat een paar bladzijden tegelijk over). Zo. Morgen weer verder.

Derde kind
Slaap lekker!

LEES OOK: Wil je 3 kinderen? Dan moet je op je 23ste aan de bak!

4. Speelgoed

Eerste kind
Wat zullen we voor z’n verjaardag kopen? Step? Heeft hij al. Fiets. Ook al. Playmobile huis. Check. Speelgoedkeukentje. Ja, ook. Uuuuuh…

Tweede kind
Dat stepje is nu wel heel erg oud en afgeragd. Toch, maar eens een nieuw stepje speciaal voor hem kopen?

Derde kind
Uuuuuh…..

5. Kleding

Eerste kind
Als ik eerlijk ben, is dat een van de leukste dingen van moeder zijn; ongegeneerd shoppen op de kinderafdeling. Al die matchende outfitjes, te leuk! Hij heeft meer in de kast liggen, dan dat hij aan kan als ik eerlijk ben. Kan mij het schelen.

Tweede kind
Dat leuke jasje kan nog best.  Nee,  natuurlijk geef ik niet alles door aan mijn tweede. Hij krijgt heus wel eens wat nieuws.

Derde kind
Doe maar aan waar je zin in hebt, maar schiet op!

6. Bedtijd

Eerste kind
Ik vind de drie R’en heel belangrijk. We doen dan ook elke avond hetzelfde bedritueel. Tandjes poetsen, verhaal voorlezen, lekker knuffelen en dan blijf ik vaak nog een tijdje bij hem zitten. Zo gezellig!

Tweede kind
Kom op, poets even snel je tanden, dan kunnen we nog net een paar bladzijden lezen.

Derde kind
‘Schat, ligt hij eigenlijk al in bed?’

Ook moeder van drie en twijfel je over een vierde? Hier allerlei goede redenen om er voor te gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Babble.com

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
6 herkenbare dingen waarbij het derde kind er bekaaid afkomt. Sorry liefje!
Sluiten