Kirsten Athmer
Kirsten Athmer Kids 29 feb 2016

6-jarig autistisch meisje brengt boek uit met zelfgemaakte schilderijen

Kennen jullie dit meisje nog? Over Iris Grace, het (nu 6-jarige) autistische meisje dat prachtige schilderijen maakt en een bijzondere band heeft met haar therapie-kat Thula, hebben wij al eerder geschreven. Haar moeder, Arabella Carter-Johnson, besloot een boek uit te brengen om het verhaal van Iris Grace te vertellen.

Het werk van het meisje is wereldwijd een grote hit. Overal zijn er geïnteresseerden die haar creaties willen aankopen. Zelfs actrice Angelina Jolie heeft een van Iris` schilderijen gekocht. Een boek uitbrengen was dus een logisch vervolg.

Een fotograaf en illustrator hebben Iris’ moeder geholpen bij het maken van het boek. In totaal laat het boek 42 schilderijen zien, 15 illustraties en een groot aantal foto’s die het bijzondere leven van Iris illustreren.

Haar moeder: ‘Ik wil aandacht vragen voor autisme en mensen laten inzien dat autistische kinderen wel een toekomst hebben. De techniek die wij voor Iris gebruiken hoeft niet perse bij andere autistische kinderen te werken. Maar ik geloof echt dat er bij elk kind een manier is om hem of haar gelukkig te maken.’

Het meisje heeft zelfs voor het eerst met haar familie een vakantietrip (Stockholm) mogen maken. En natuurlijk mocht kat Thula niet achterblijven! De twee zijn onafscheidelijk.

Hieronder zie je enkele prachtige kunstwerken van Iris:

Check ook deze videocompilatie van Iris` en Thula’s avonturen:

Bekijk ook: Deze fotoserie over autisme rekent compleet af met stereotypen >>

Reageer op artikel:
6-jarig autistisch meisje brengt boek uit met zelfgemaakte schilderijen
Sluiten