Inga Stoit
Inga Stoit Mind 19 dec 2018

6 manieren waardoor je geld bespaart tijdens de feestdagen

December is een dure maand, waar veel luxe uitgaven als cadeautjes bij komen kijken. Gelukkig ben je niet de enige waarbij het geld niet op de rug groeit, met deze tips bespaar je geld tijdens de feestdagen:

1. Stel een doel

Overbodige uitgaven worden in deze maand veelal gedaan. Een cadeautje hier, een cadeautje daar, en net nog even iets extra kleins erbij voor je partner – je blijft bezig. Het geld vliegt de deur uit zonder dat je er al te veel erg in hebt. Stel daarom vooraf een doel. Hoeveel geld mag ik uitbesteden in deze maand, en naar wie of wat gaat dit toe? Door van te voren jezelf een budget te geven, is de kans groot dat je hier minder snel van afwijkt.

2. Kies verstandig

Dit gaat eigenlijk hand in hand met ‘een doel stellen’. Overbodige cadeautjes zijn niet meer aan de orde, kies dus om die reden zeer verstandig. Ga bij jezelf te raden waar jouw partner echt blij van wordt. Wat is het nou echt wat hij wil hebben of nodig heeft? Waar maak je de kinderen echt heel blij mee? Wanneer je hier een antwoord op hebt gevonden zal je inzien dat veel meer cadeaus waarschijnlijk echt niet nodig zijn.

Yes! Is dit rijmpje dé oplossing voor cadeaustress?

3. Wees bewust

Hoe meer we uitgeven, des te makkelijker het gaat. We blijven maar spenderen terwijl je portemonnee steeds minder vol raakt. Maar ja, dat is onze gewenning deze maand dus daar gaan we lekker mee door. Doe het niet! Wees je bewust van jouw ‘losse handjes’ of jouw ‘gat in je hand’, of voor de echte present diehards onder ons ‘degene zonder handen.’ Je begrijpt waar we naartoe willen. Spendeer je geld dus bewust.

4. Verwachtingen hanteren

Je hoeft niet van de daken te schreeuwen dat je krap bij kas zit of liever zuinig doet. Maar er is niks mis met een bewuste of zuinige cadeautjes-boom. Jouw partner vindt dit waarschijnlijk ook een prima idee. En daarnaast is het geen schande om jouw familie op de hoogte te brengen van een wat meer ‘bescheiden kerst.’ Zorg dat zij niet al te veel verwachten dan hoef jij je achteraf ook niet schuldig te voelen.

5. Shop online

Online shoppen is een enorme uitkomst wat het besparen van geld! Je kan namelijk allerlei schermen openzetten en aan de hand daarvan de meest goedkope actie daadwerkelijk kopen. Daarnaast bespaart het je een hoop tijd en gezeul. Maar het overzicht qua aanbiedingen is natuurlijk al helemaal waar we het voor doen! Dit is ook de uitkomst voor mommy’s met een super druk schema’s tijdens de feestdagen.

6. Voel je niet schuldig

Het is het gebaar wat telt en niet de grote of de proportie van het cadeau. Jij hebt je best gedaan en dat is waar het om draait. Voel je niet schuldig wanneer de cadeautjes dit jaar minder zijn, dit is zonde van de gelukkige gevoelens die je ook kan voelen tijdens deze dagen. Tijdens de feestdagen vier je het rijkdom van samenzijn. En daar heb je gelukkig helemaal geen bakken met geld voor nodig.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
6 manieren waardoor je geld bespaart tijdens de feestdagen
Sluiten