Inga Stoit
Inga Stoit Gezondheid 22 feb 2019
Leestijd: 3 minuten

6 manieren om gezonder te worden (die niks met eten te maken hebben)

Gezond eten draagt bij aan onze gezondheid, maar het is niet het totaalpakket wat onze gehele gezondheid betreft. Naast het eten van healthy food kun je meer doen om je gezondheid te optimaliseren. Dit zijn de 6 dingen die je kunt doen om gezonder te worden (en die niks met food te maken hebben):

1. Slapen

Voldoende en goed slapen is een van de meest belangrijke dingen voor onze gezondheid. De kwaliteit van je slaap is enorm belangrijk. We weten allemaal dat 7 à 8 uur het gewenste aantal uren is, maar als deze uren onderbroken worden, heb je een probleem.

Er zijn apps die jou kunnen vertellen hoe ‘goed’ je slaapt. De app volgt jouw slaapritme en dat kan als een goede slaap-indicatie dienen.

Dit zijn de (onverwachte) voordelen van naakt slapen

2. Stress

Als je enorm gestresst bent heeft dit heel veel invloed op je gezondheid. Stress heeft namelijk direct effect op onze bijnieren, die meer cortisol produceren als het lichaam in een gestreste staat verkeert.

Een verhoogd cortisol kent meerdere nadelen, dit zijn er een aantal: belemmering van de spijsvertering, vetopslag zoals extra buikvet en een minder goed werkende leverfunctie. Oftewel: stress kan een behoorlijke gezondheids-killer zijn.

De beste meditatie apps om je hoofd even helemaal leeg te krijgen

3. Bewegen

Bewegen werkt goed tegen stress, mensen zijn vaak geneigd om dit te negeren maar het is toch echt zo. Maak het jezelf niet lastig door een vorm van beweging te kiezen die je maar niks vindt.

Als je een fan bent van yoga moet je dit lekker doen en als je hardlopen saai vindt is er geen enkele reden om dit te doen. Uiteraard is het gezond, maar dat zijn andere vormen van beweging ook. Kies daarom iets wat je daadwerkelijk kunt volhouden.

Geweldig: wandelen is beter dan een intensieve workout en dit is waarom

4. Doelen

Het leven is te kort om er niet bij stil te staan. Natuurlijk hebben we bepaalde verantwoordelijkheden en zullen deze er altijd zijn, maar je eigen geluk en gezondheid is het meest belangrijkste ooit.

Indien jij niet gelukkig bent, is het leven eigenlijk niet zo fraai. Herinner jezelf aan de dingen waar je blij van wordt en streef deze na. Stel doelen en werk hiernaar toe, dit maakt het leven kleurrijk.

5. Zweten

In deze moderne wereld worden we blootgesteld aan heel veel afvalstoffen. Zweten door sporten of de sauna werkt optimaal om onszelf te verlossen van deze schadelijke stoffen.

Je verlost je lichaam van onaangename stoffen en zult je hierdoor stukken beter voelen. Zweten is eigenlijk een detox voor het lijf, het lichaam is hierna in staat om weer schoner en dus gezonder verder te gaan.

6. Liefhebben

Eenzaamheid is killing voor onze gezondheid. Jezelf omringen met mensen die je lief hebt, waarmee je interesses kan delen en mee kan lachen – is enorm van belang.

Lesje in liefde: 8 x levenslessen uit Rumi’s gedichten

Vrienden, familie, kennissen en collega’s verruimen het leven. Zorg dat je hen regelmatig ziet, je zult je hierdoor veel meer connected voelen. Lach met hen en ervaar hoeveel goede energie je hieruit haalt, je zult je een gezonder en gelukkiger mens voelen.

Dat innerlijke stemmetje.. Hoe kun je je intuïtie versterken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
6 manieren om gezonder te worden (die niks met eten te maken hebben)
Sluiten