Redactie
Redactie Work & Life 6 jul 2014

6 manieren om je vloeren te verven

De enige lik verf die vloeren tegenwoordig vaak nog krijgen, is een laklaag over het hout. Verf is voor op de muren, de vloer houd je schoon. Je zou denken dat je er een vloer mee verpest, maar de historie van vloeren verven gaat ver terug.

Vanaf de achttiende eeuw werd het populair om vloeren te versieren met verf. Variërend van een enkele kleur tot patronen en de mooiste ornamenten werd de vloer voorzien van een ander kleurtje. In de huizen van toen hoorden je houten vloer niet te glimmen. Nu denk je bij dit historische verhaal vast dat die ouderwetse trend niet meer van deze tijd is, maar niets is minder waar. Een geverfde vloer kan klassiek zijn, maar ook modern. Wij laten je zien hoe.

1. Schaakbordpatroon

Het schaakbordpatroon is tijdloos. Vroeger werd het al toegepast op vloeren, maar je kunt er ook een hele moderne draai aan geven door de vlakken een fel kleurtje te geven.

2. Geometrisch

Geometrische vormen ogen modern en zijn makkelijk op de vloer te krijgen met behulp van tape. Plak af wat je niet wilt verven, ga met een roller over de vloer heen en trek zodra het droog is de tape eraf.

3. Lijnen

Een speels effect bereik je door planken verschillende kleuren te geven of lijnen te maken met behulp van tape op een betonnen vloer. Leuk met opvallende kleuren voor in de kinderkamer en met wat rustigere kleuren ook prima voor in de woonkamer.

4. Vloerkleed

Met een beetje creativiteit en verf heb je geen vloerkleed meer nodig! Laat je fantasie de vrije loop of download een printje van internet als sjabloon.

Kijk voor de rest van de ideeën op Roomed.nl >

Reageer op artikel:
6 manieren om je vloeren te verven
Sluiten