Marleen Staal
Marleen Staal Work & Life 29 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

6 Netflix films om je zwangerschapsverlof mee door te komen

Als je met je gezwollen olifanten voeten nog een paar weken zwangerschapsverlof te gaan hebt, kun je maar één ding: liggen, benen omhoog en rust houden. Gebruik je alle opvoedboeken inmiddels als bijzettafeltje, omdat je ze lang en breed uit hebt? Gooi je Netflix aan en chill. En dan bedoelen we écht chillen, met deze films en series.

Om je moederlijke geweten te sussen: al deze kijktips zijn helemaal parenting proof. Ze gaan over het ouderschap, moeders en vooral familie. Precies de dingen  waar je alles over wilt weten, maar dan zonder er te veel bij na te denken. Een soort gluren bij de buren, maar dan via je tv-scherm.

Private life

Rachel probeert samen met haar man zwanger te worden, maar zonder succes. Ze ondergaat meerdere behandelingen en samen overwegen ze ook adoptie en andere mogelijkheden  voor een gezin. Dat zorgt voor spanningen tussen Rachel en haar man. Totdat er ineens een stiefnichtje voor de deur staat.

Tallulah

Een baby stelen, je verzint het niet. Tallulah wel. Ze zwerft in een busje van plek naar plek, totdat ze in een impulsief moment een baby red van zijn discutabele moeder. Dan staat ze er alleen voor, met een baby, dus moet ze een oplossing vinden hoe ze dit gaat aanpakken.

Bad Moms

Een fijne, luchtige in dit rijtje: Bad Moms. Drie moeders die het helemaal hebben gehad, gooien al hun principes en verantwoordelijkheden overboord en willen vooral één ding: het ouderschap weer leuk maken. (Bonus: nummer twee staat nu ook op Netflix: A Bad Moms Christmas)

Lion

Als je hem nog niet hebt gezien is het echt een aanrader. Tranen blijven je niet bespaard, maar het is zo’n ontzettend mooi verhaal over een geadopteerde jongen die zijn biologische familie probeert terug te vinden in India.

Mother’s day

De moederdag versie van Love Actually. Een grote cast met Jennifer Aniston, Kate Hudson en Julia Roberts. Heerlijk en fijn.

The Beginning of Life

Geen film, maar wel een steengoede documentaire verdeeld over een paar afleveringen over hoe de omgeving van invloed is op jonge kinderen. En wat dit betekent voor hun toekomst. Het zijn namelijk niet alleen onze genen die ons vormen, maar een combinatie met alles wat er om ons heen gebeurt

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
6 Netflix films om je zwangerschapsverlof mee door te komen
Sluiten