Maaike Helmer
Maaike Helmer Body 4 juli 2015

6 reden om te minderen met alcohol

Jij houdt wel van een wijntje (helemaal met dit lekkere weer)? Helemaal niet erg natuurlijk. Maar heb je weleens overwogen géén alcohol meer te drinken? Ook geen slecht idee (even los van de vanzelfsprekende redenen, verhoogd risico op kanker en hart- en vaatziekten bijvoorbeeld), lees maar.

1. Maagpijn? Minder alcohol helpt!

Als je aanleg hebt voor maagpijn, is alcohol niet handig. Het prikkelt namelijk het maagslijmvlies en kan maagpijn veroorzaken of verergeren. Minderen of stoppen kan dus helpen maagproblemen te verminderen of op te verhelpen.

2. Je bent hartstikke helder ’s ochtends

Alcohol helpt je weliswaar makkelijker in slaap te komen, maar je slaapt ook een stuk minder diep. Dit kan ervoor zorgen dat je je ’s ochtends minder uitgerust voelt. Minder alcohol = een uitgeruster gevoel.

3. Daaahaag migraine

Alcohol is een bekende veroorzaker van hoofdpijn, maar kan ook bij migraine patiënten migraine-aanvallen uitlokken.

4. Goed voor de lijn

In alcohol zitten behoorlijk wat calorieën, denk bij een glas wijn aan ongeveer 80 calorieën. Dat zet aan. Stoppen met drinken is goed voor de lijn.

5. Mooiere huid

Regelmatig alcohol drinken is niet goed voor je huid. Het droogt uit en zorgt zelfs voor snellere huidveroudering (rimpels!). Handig voor je perzikhuidje dus.

6. Je niet meer afvragen of je jezelf niet iets té grappig vond gisteren

Alcohol beïnvloedt je beoordelingsvermogen. Dat merk je pas echt goed als jij als enige nuchter bent in een beschonken gezelschap. Kan je niet zo goed tegen alcohol, had je drie wijntjes op en vond je jezelf ont-zet-tend grappig? Eh… misschien viel dat in de praktijk wel tegen.

Houd jij in de zomer wel van een drankje? Of juist helemaal niet? Praat mee op Facebook!

Van deze anti-alcoholreclame krijg je kippenvel… >

Reageer op artikel:
6 reden om te minderen met alcohol
Sluiten