6 redenen om laminaat te nemen in een gezinshuis + inspiratie

Vooral gezinnen kiezen steeds vaker voor een laminaat vloer in (grote delen van) het huis. Deze budgetvriendelijke vloervriend dankt zijn populariteit aan een flink aantal voordelen.

Waar je vroeger weinig keus had in je vloerkeuze zijn er nu talloze opties en is het onderscheid met een houten vloer steeds kleiner geworden. Felgekleurde versies wisselen af met traditionele houtkleuren. Inspiratie te over! Famme geeft je 6 redenen en een dosis inspiratie om morgen nog een laminaat vloer in je kamers te leggen.

1.Laminaat is budgetvriendelijk

Laminaat bestaat uit meerdere lagen. Je hebt een houtvezelplaat, het dragermateriaal, een laag papier voor het cosmetische effect en een harde, doorzichtige slijtlaag. Doordat hout en kunststof gecombineerd wordt ben je een stuk goedkoper uit dan met een houten vloer. Katsjing.

2. Kidsproof

Hoe vaak gooit een peuter een beker drinken om? Ja, per dag ja. Vaak dus. En ookal had je nog zo gezegd: niet eten op je slaapkamer, die kruimels en vegen pindakaas zijn er niet door de kabouters heengesleept. Laat staan de grote hoeveelheden ‘ongelukjes’ die je peuter maakt bij het zindelijk worden. Doekje erover en de vloer is weer schoon. Ideaal!

3. Onderhoudsvriendelijk

Vlekken, scheuren en andere vormen van goed gebruik? Laminaat is reuze sterk en makkelijk in onderhoud. Mochten er krassen of butsen komen dan leg je easy een nieuw stuk laminaat. Klik en klaar.

4. Kind- en allergie vriendelijk

Heeft je kindje last van een allergie? Doordat je laminaat makkelijk schoon houdt krijgt stof en mijt geen kans. Beter dan een tapijten vloer en voor het spelen met treinbanen, lego en duplo een stuk makkelijker.

5. Uitgebreid aanbod

Moest je het vroeger moeten doen met wat houtkleuren van licht naar donker, tegenwoordig is de keus enorm ruim. Je kunt voor kleuren kiezen, wit, grijs, zwart, talloze houttinten en voor elk budget.

6. Klik, klak en klaar

Het leggen van een kliklaminaat vloer is vrij eenvoudig en dat zegt iemand die twee linkerhanden heeft.

En hoe mooi laminaat kan zijn zie je in de inspiratiefoto’s die Fammes Annemarie voor je selecteerde:

Sneeuw witje

Als je kiest voor een donkere kleur vloer, kun je kiezen voor verdere witte details. Zo komt de vloer mooi tot zijn recht.

Combineer laminaat met houten details

Als je 100% houten accessoires toevoegt in een kamer oogt dat speels en chiq.

Signature item

Door een opvallende kleur te gebruiken of een item met gekke vormen krijg je een echt eyecatcher effect.

Zen

Wil je een rustige omgeving dan kun je goed kiezen voor grijs, dat een serene uitstraling geeft

Denk wit

Ben je fan van wit en houd je van een strak en cool huis? Kies dan voor alles wit. Met een paar items van hout of riet breek je de witheid.

Reageer op artikel:
6 redenen om laminaat te nemen in een gezinshuis + inspiratie
Sluiten