Jitra Janssonius
Jitra Janssonius Body 10 okt 2016

6 redenen om vanavond nog naakt in bed te kruipen

Ben jij het type dat ’s avonds met een kruik, een setje bedsokken en een verwassen t-shirt haar bed in stapt? Lees dan even waarom het zo goed is om vanaf nu het roer om te gooien en lid te worden van de club van blootslapers.

1. Het vermindert slapeloosheid

Als je gaat slapen gaat automatisch je lichaamstemperatuur naar beneden. Dit zorgt ervoor dat je dieper en meer ontspannen slaapt. Als je teveel aan hebt in bed, kan je lichaamswarmte niet makkelijk weg en is je slaap minder diep.

2. Het verbetert je metabolisme

Oftewel; je verbrandt meer vet in de nacht als je in je nakie ligt te dromen. Als je beter slaapt is je cortisol-niveau (het stresshormoon) beter in balans. Zo loop je minder kans wakker te worden met een te hoog cortisol-niveau dat kan zorgen voor te veel vet op je buik. Bovendien zorgt slapen in je nakie ervoor dat je bloedsuikerspiegel naar beneden kan gaan, wat bijdraagt aan een lagere gevoeligheid voor suikerziekte.

3. Je wordt minder snel oud

Ja! Ik zeg het nog maar een keer; JE WORDT MINDER SNEL OUD! Dat komt omdat je lichaam als je diep slaapt melatonine en groeihormonen aanmaakt. Die allebei een anti-verouderende werking hebben. In je geboortepak slaap je nou eenmaal dieper en beter, dus meer aanmaak van beide goedjes.

4. Het verbetert de relatie met je bedpartner

Huid op huid contact verhoogt de hoeveelheid oxytocine in je lichaam. Dit hormoon verhoogt op zijn beurt weer het gevoel van verbondenheid en zorgt ervoor dat je dichtbij de ander wilt zijn. We weten allemaal wat er gebeurt als jouw blootje en zijn blootje dicht bij elkaar willen zijn. I rest my case.

LEES OOK De ladycomp, ken jij dit anticonceptiemiddel al?

5. Je onderkant wordt er ook blij van

Je punani, je vrouwenhandelsmerk, je foef, hoe je haar ook noemt, ze wordt er blij van om in de nacht even niet te hoeven broeien. Gisten en schimmels (ja, die huizen daar) hebben minder kans om te groeien als ze even wat koeler en onbedekt is. Dit geldt overigens ook voor de mannenfoef, oftewel de testikels. Deze produceren beter sperma als ze wat koeler zijn. En dat is dan weer fijn als je open staat voor de gevolgen van het vorige voordeel.

6. Het geeft je zelfvertrouwen een boost

Want hoe meer tijd je met je blote zelf door brengt, hoe meer je het leert kennen en hoe meer je het ook accepteert. Kun je je weer druk maken om andere dingen.

Resumé: we worden jonger, slanker en gezonder door een potje bloot slapen. Ons zelfvertrouwen groeit en de ingedutte activiteiten tussen de lakens worden ook weer eens wakker geschud. Welterusten!

En als je nog niet weet hoe belangrijk goede slaap is voor je lichaam lees dan dit artikel ook. Dit is wat er met je lichaam gebeurt na een nacht niet slapen.

Reageer op artikel:
6 redenen om vanavond nog naakt in bed te kruipen
Sluiten