6 redenen waarom breien nog steeds de beste hobby OOIT is

Het is Wool Week, deze week. En dat komt goed uit. Ik heb namelijk een brei-obsessie. Ja, ja, ik weet het, de enórme breihype is wel een beetje voorbij nu. En toch blijf ik erbij dat het de ideale hobby is (ook al ben ik niet heel goed). Om de volgende redenen.

[STAP stap=”1″]

Je hebt altijd wat te doen

Breien is vaak een project. Je bent bezig met een sjaal, vest, deken, kussenhoes, muts… Er is altijd wel een ‘dingetje’ waar je aan bezig bent. En terwijl je bezig bent, denk je alweer wat je erna gaat maken. Zo heb je dus altijd wel wat te doen.

Zelfgebreide sjaal. Was ik even mee bezig, maar dan heb je ook wat.

[STAP stap=”2″]

Je kunt het echt overal doen

Plekken waar ik heb gebreid: in de auto, aan de rand van een Frans zwembad, onderweg naar kantoor in de trein, op een camping. Mits je een redelijk grote tas hebt om een bolletje wol en breipennen in te stoppen (check), kun je echt o-ve-ral breien.

[STAP stap=”3″]

Wat je maakt is uniek

Nou ja, tenzij je een patroon breit (wat ik niet kan). Zo heb ik al verschillende sjaals gemaakt voor de mensen van wie ik houd, waaronder mijn dochter. Zij kreeg mijn eerste zelfgebreide sjaal. Van sommige moeders kreeg ik de vraag waar ik die had gekocht… Hoé leuk is het dan om te zeggen: ‘Zelf gemaakt…’

[STAP stap=”4″]

Breien is zo zen…

De repetitieve beweging van breien ontspant. En je hoeft er niet eens erg over na te denken, op een gegeven moment gaat het vanzelf, net als fietsen.

[STAP stap=”5″]

Je kunt tegelijkertijd andere dingen doen

Voor je het weet heb je weer een heel lapje voor je lappendeken (waarvan akte) af, terwijl je ondertussen drie afleveringen van New Girl hebt gekeken.

Laatste project: deken… Ik moet volgens mij nog zo’n 230 lapjes. Of meer.

[STAP stap=”6″]

Zelfgebreid: pure liefde

Een zelfgebreide sjaal of deken is toch een onwijs leuk kadootje? Je hebt er tijd, energie (en wol) ingestoken en jouw kadootje houdt iemand warm. Nou, symbolischer kan het niet, toch?

Brei jij? Of ken je fervente breiers? Taggen maar, op Facebook!

Wow. Dit is echt wel next level breien, mensen… >

Reageer op artikel:
6 redenen waarom breien nog steeds de beste hobby OOIT is
Sluiten