Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Eten 17 oktober 2014

6 redenen waarom we nóóit meer aan food art beginnen

Bij dezen onze excuses, als we de afgelopen maanden op Famme ietwat zijn doorgeslagen met onze posts over gepimpte bentoboxen en ware boterhammenkunst. We vonden het gewoon te leuk. Want zeg nou zelf, zo’n vrolijke luchtballon wil ieder kind toch op zijn bordje? En ja, dan ga je zelf ook aan het experimenten. En kom je dus hier achter…

1. Wie in de wereld heeft hier tijd voor?

Je bent al blij wanneer je de kinderen netjes gewassen en met een goed ontbijt in hun buik naar school krijgt. En ja, dat een ‘goed ontbijt’ soms bestaat uit twee plakken ontbijtkoek uit tijdgebrek, dat is dan maar zo. ‘Sorry jongens, vandaag geen zeemeermin of drie kleine biggetjes in jullie lunchbox.’ So be it, je doet je best.

2. En je moet ook best creatief zijn

Je ziet food-art op internet en denkt: ‘dat wil ik ook!’. Maar goed, blijkt dat je geen kokosbrood in huis hebt voor twee walvissen of een appel voor de wieken van de molen. Voor je het weet zit je úren op internet te zoeken naar ideeën die voor jou wel uitvoerbaar zijn. En dat brengt ons bij het volgende punt…

3. Zijn er geen nuttiger dingen om te doen?

Misschien samen mét de kinderen iets leuks doen? Iets knutselen of bakken? Ook leuk en heel leerzaam.

4. No way dat die Planes-bentobox ongeschonden naar de lunch op school vliegt

Leuk hoor, dat papa of mama zich uren heeft uitgesloofd in de keuken. Alleen grote kans dat de lunchbox al een ongeluk in de tunnel is, vóór er iets is opgegeten. Daarbij: geen kind die het fruithapje hieronder gaat opeten. Zes schijfjes citroen? Nee dank u!

5. Is dit nou wat ze bedoelen met een gebalanceerd ontbijt?

Wij vragen ons af: kan een kind leven op een halve aardbei en twee plakjes komkommer? Natuurlijk is het voor de fun, maar gaat het hier nou over het kind een leuk happie voorzetten? Of de ouder die creatief wil doen en er jouw en onze Facebook mee overspoelt?

6. Wat doen we met de restjes?

Daar ligt-ie dan op je bord: een perfect setje bestek in de vorm van een boterham met kaas. Mét plakje ei. Leuk, alleen wel jammer dat je morgen je kinderen weer bij moet brengen dat ze wél hun korstjes op moeten eten. En tja, dat ‘niet met je eten spelen’ gaat er nu even niet bij ze in.

Maar goed, aan de andere kant is het stiekem toch ook heel leuk. Dus waarschijnlijk staan we aanstaande zondag weer een boterham Frida Khalo te modelleren. En mislukt het? Dan wordt het gewoon weer een good old pannenkoek met een gezichtje van stroop. Net zo leuk!

Reageer op artikel:
6 redenen waarom we nóóit meer aan food art beginnen
Sluiten