Jitra Janssonius
Jitra Janssonius Kids 4 feb 2017

6 struggles als je als jongen opgroeit met alleen maar zussen (en 2 dikke voordelen)

Als jongen opgroeien tussen de meiden heeft z’n voor- en z’n nadelen. Maar dat het een hobbelweg is, dat is een feit.

Hij is pas twee. Hij is pas twee en heeft het nu al zwaar te verduren want mijn zoon groeit op in een huis vol vrouwen. Ok, papa is er ook nog maar het overgrote deel van de tijd wordt onze kerel omringd door vrouwen. Met drie zussen en een moeder is hij dus op zijn tweede al volledig op de hoogte van al het vrouwengedoe.

Snappen

Mijn aanstaande schoondochter zal dan ook niets te klagen hebben want dit ventje ‘snapt’ vrouwen.
Maar de weg daarheen is hobbelig. Behoorlijk hobbelig. Nagellak, glitter en prinsessenjurken zijn slechts het topje van de roze ijsberg waar hij mee te maken heeft.

LEES OOK: 16 redenen waarom een zus het mooiste cadeau ooit is.

Horizon

Daarom hierbij voor alle mannen en jongetjes die tussen de vrouwen opgroei(d)en, de lijst met hobbels. Maar aan het eind van de horizon schijnt het licht! Roze licht, dat wel.

Make-up

O-ve-ral make up! En dat begint al op jonge leeftijd. Dat jij een broertje bent interesseert ze geen klap. Dat jij twintig nagels hebt om de nieuwste kleurtjes op te smeren wel.

In de klit

Als de laatste strepen op je wangen zijn gezet mag je door naar de kapsalon. Jij bent namelijk duizend keer leuker dan die stomme pop met dat plastic haar. De hipster van nu met baard en knot is het bewijs dat meer mannen zijn opgegroeid tussen de vrouwen.

Glitter & Glamour

Elfjes bestaan! Nou ja, niet natuurlijk maar het glitterspoor dat chronisch in jullie huis te volgen is kan jou serieus laten twijfelen. Geen normaal functionerend mens gebruikt immer zoveel van die ellende. Conclusie: vrouwen (en in het bijzonder jouw zussen) zijn geen normaal functionerende mensen.

Gekibbel

Over alles maar dan ook over werkelijk ALLES wordt gekibbeld. Niet een beetje, niet heel rustig maar gewoon continue gegil, gepiep en gedoe. En het gekke is, tien minuten later kunnen ze weer niet zonder elkaar. Om gek van te worden!

LEES OOK: 7 redenen waarom mannen met een zus de perfecte partner zijn.

Haar haar

Je vindt overal haar! En niet alleen haar maar ook haarborstels, haarelastiekjes en haarspeldjes. Vooral op plekken waar je ze niet verwacht.

Playdate

Je vrienden vinden ineens jouw zussen interessant. Dat begint al vroeg. Ineens wil die jongen uit je klas wel heel vaak bij jou spelen en als jullie dan bij je thuis zijn is hij in geen velden of wegen te bekennen. Je vindt ‘m in de buurt van één van je zussen.

Snoepwinkel

Maar groot voordeel is ook dat jij het voor het uitkiezen hebt. Al dat vrouwelijk schoon dat jullie huis op dagelijkse basis binnendringt. En omdat je vrouwen zo goed begrijpt ben je binnen no-time one of the girls en heb je de vrijheid om te kiezen. Alsof je in een snoepwinkel staat.

Held

Maar het leukste is toch wel dat je altijd hun grootste held zult blijven. Bij niemand kunnen ze zo goed terecht als bij jou voor bescherming en je zult de rest van je leven op handen worden gedragen. Oh en de maandelijkse buien van jouw aanstaande zijn voor jou piece of cake, en geloof me, daar maak je haar heel blij mee!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
6 struggles als je als jongen opgroeit met alleen maar zussen (en 2 dikke voordelen)
Sluiten