Thea Tijssen
Thea Tijssen Kids 27 nov 2015

6 superkrachten die vrouwen ontwikkelen nadat ze moeder zijn geworden

Natuurlijk kunnen moeders niet vliegen als Superman of muren beklimmen als Spiderman, maar sinds je moeder bent, kom je met enige regelmaat toch echt wel in de buurt van wat ze noemen ‘een superheld’. Ga maar na welke extra krachten je tegenwoordig bezit:

Extra ledematen

Ik zie er dan wel niet uit alsof ik zes handen heb, maar ik doe wel alsof dat zo is. Ik kan met in mijn ene hand mijn fietssleutels, de vuilniszak en de rugzak van mijn driejarige zoon naar beneden lopen, terwijl om mijn schouder mijn laptoptas hangt en om mijn andere mijn schoudertas. Je hebt toch nog een hand over dan? Hoor ik je denken. Jawel, maar die wordt tijdens het naar beneden lopen geclaimd door die driejarige peuter (‘Mama, handje!’). En eenmaal buiten moet ik ook nog die vuilniszak weggooien en daarna de garagedeur openen. Dus wie zegt dat die extra ledematen niet bestaan?

Tijdmanipulatie

Als moeder kun je goochelen met de tijd. Maar echt. ‘Komen jullie aan tafel? Het eten is over twee minuten klaar!’, ‘De dokter gaat je nu een prikje geven en het doet maar één minuutje pijn.’ of: ‘We zijn bijna thuis.’ En het gekke is: het komt mij áltijd goed uit!

Ingebouwde leugendetector

Moeders bezitten ‘m bijna allemaal: de ingebouwde leugendetector. Je kind vertelt waarom er iets is gebeurd en jij ziet aan zijn neus (of ogen) dat-ie loopt te liegen dat-ie barst. Dat is die ingebouwde leugendetector. Niets zo handig als dat.

Helende knuffels

Ik heb geen medicijnen gestudeerd en zelfs nog nooit een EHBO-cursus gevolgd (shame on me), maar mijn knuffels kunnen tranen doen drogen en pijn verzachten. Is één van mijn kinderen gevallen? Of heeft er eentje een minder goede dag? Dan knuffel ik ze en geef ze kusjes. Ik neem ze even op schoot en weg is de pijn en verdwenen zijn de tranen. Zo handig!

Allesvinder

Ben je iets kwijt? Had je het net nog en ben je nu al uren aan het zoeken? Bij mij thuis weten ze: we vragen het mama. En bij jou thuis waarschijnlijk ook, want moeders vinden nu eenmaal altijd alles. Je gymkleren, die favoriete knuffel, die lekkere warme handschoenen. Op de een of andere manier is moeder-zijn onlosmakelijk verbonden met het ‘zoekt-en-gij-zult-daadwerkelijk-vinden’-gen.

Vuurspuwen

Ik spuw niet dagelijks vuur, ik doe het eigenlijk maar heel sporadisch. Alleen wanneer volslagen vreemden mijn opvoedkundige vaardigheden in twijfel trekken. Dan kan ik óf doen of mijn neus bloedt (ook al zo’n superkracht) óf ik spuw vuur. Supermom was here en dat zullen ze weten ook.

Dat waren ze. Zes krachten die ons in no time doen veranderen van mama in supermom.

Zwakke plek

En natuurlijk hebben superhelden ook altijd een zwakke plek. De mijne? De ‘mama-bril’. Sinds ik kinderen heb, bekijk ik alles door een andere bril: het dagelijkse nieuws, films, commercials, series, clipjes, alles. Het maakt dat heftig nieuws drie keer zo hard binnenkomt en ik vaker met tranende ogen naar het nieuws kijk, dan me lief is. En in deze tijd van wanhopige vluchtelingen en dreigende aanslagen, wordt het er niet minder op. Maar ik heb het ook bij ontroerende beelden, dan ben ik nóg meer ontroerd dan toen ik nog geen kinderen had. Wat een emoties. Hmmm… zou ik daar ook een superkracht van kunnen maken?

Wanneer voelde jij jezelf voor het laatst een supermom? Praat mee op Famme’s Facebook.

Lees ook: 17 overduidelijke signalen dat je een moeder bent

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
6 superkrachten die vrouwen ontwikkelen nadat ze moeder zijn geworden
Sluiten