Inga Stoit
Inga Stoit Mind 10 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

6 Tekenen dat je hond last heeft van verlatingsangst

Honden zijn echt onderdeel van het gezin.. Wij houden van hen en zij houden van ons. Sommige honden houden zoveel van ons dat ze bang zijn dat we ze verlaten. Ja echt, honden kunnen ook last krijgen van verlatingsangst. Dit zijn de 6 tekenen dat je hond last heeft van verlatingsangst:

1. Blaffen

De buren zijn er niet zo blij mee wanneer jij de hond buiten laat, want dan gaat hij namelijk flink blaffen. Dit geblaf is een teken van verlatingsangst. Tuurlijk, alle honden blaffen wel eens, maar geblaf zonder reden (behalve je korte afwezigheid) is een teken van dat er iets meer aan de hand is.

2. Kwijlen

Uiteraard kwijlt jouw hond boven de eetbak maar als hij vaker aan het kwijlen is kan dit een teken van verlatingsangst zijn. Sommige rassen hebben sowieso meer last van kwijl maar dat geldt niet voor de meeste soorten.

3. Continue achter je aan lopen

Dit vinden we natuurlijk heel lief, maar het is wel een serieus teken van verlatingsangst. Eigenlijk voelt jouw hond zich behoorlijk onzeker zonder jou naast hem. En dat is natuurlijk behoorlijk sneu als je weggaat van huis..

LEES OOK: 9 Tekenen dat je hond ook gek op jou is.

4. Poepen binnenshuis

Net als katten, kunnen honden met verlatingsangst vervelende ‘cadeautjes’ achterlaten binnenshuis. Hier zit je uiteraard niet op te wachten als je thuis komt. Ze geven hier eigenlijk hun leed mee aan..

5. Meubels verplaatsen

Sommige honden gaan aan de haal met het interieur als de baasjes van huis zijn. Je komt dan thuis en ziet behoorlijk wat verschoven meubels. Ook dit is een teken dat jouw huisdier bang is dat je hem in de steek laat.

6. Het huis molesteren

And last but not least, honden die bang zijn dat je hen verlaat kunnen nog wel eens met de meubels aan de haal gaan. Zo gaan ze bijvoorbeeld aan de haal met je bankstel. Ze kauwen van alles stuk omdat ze zich angstig voelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme