Inga Stoit
Inga Stoit Relatie 30 mrt 2019

6 Tekenen dat je in een ongezonde relatie verkeert

In het begin waren jullie net als Bonnie & Clyde het ultieme koppel. Iedereen was jaloers op jullie liefde, jullie leken het perfecte stel. Ondertussen is hier niet meer veel van te merken, het gaat niet meer zo goed als eerst en de liefde straalt er niet meer vanaf.

Er zijn veel problemen in de relatie. Is dit normaal of verkeer je in een ongezonde relatie? Dit zijn de 6 tekenen die erop kunnen duiden dat de relatie ongezond is:

1. Je geeft meer dan dat je neemt

We hebben het hierbij niet over materiële zaken. Het gaat om de kleine dingen, als: lieve dingen zeggen of voor je partner doen. Dit zijn kleine tekenen van liefde. Als dit andersom niet het geval is en als jij dus alleen maar geeft en niet ontvangt, kan dit een alarmsignaal zijn. Dit is het al helemaal als jij aangeeft dat je graag meer liefde zou willen ontvangen.

2. Je voelt je angstig als je niet samen bent

Zodra je bij je partner vandaan ben voel je je onrustig. Je vraagt je af of alles nog wel ‘oké’ is tussen jullie en je maakt je zorgen over de ruzie die vast en zeker gaat komen. Om deze reden ben je liever samen dan apart, als jullie samen zijn is er minder kans op ruzie, maar zodra jullie wegen scheiden..

3. Jullie hebben continue dezelfde ruzies

Hij zet nooit het afval buiten en jij bent altijd te moe om uit te gaan op vrijdag. Deze ruzies blijven zich voordoen. Dit gebeurt bij meer stellen, maar jullie ruziën om te ruziën en dat is niet gezond. De kern van het probleem wordt niet verholpen, dit is slechts het begin van meerdere ruzies die volgen.

4. Het verleden blijven aanhalen

Je hebt misschien in het verleden een aantal fouten gemaakt en hier hebben jullie over gesproken. Maar als jouw partner hier continue naar teruggrijpt schieten jullie niks op. Als iets opgelost is is het ongezond om dit steeds opnieuw te benoemen. Hier gaat je relatie vanzelf onder lijden.

5. Je voelt je niet langer jezelf

Een gezonde relatie brengt het beste in je naar boven, een ongezonde relatie zal het tegenovergestelde doen. Als je het gevoel hebt dat je op je tenen loopt en niet jezelf kan zijn gaat er iets mis. Iedereen wil zich fijn en geborgen in die liefde voelen, angstige gevoelens en verdrietige gevoelens horen niet aan de orde te zijn.

6. De relatie heeft macht over je

Je bent continu met hem bezig, je denkt aan hem en alles draait om hem. De kans is groot dat je alleen maar bij hem wil zijn en de andere dingen verwaarloost. De relatie neemt eigenlijk een stuk van jouw identiteit over en dat is uiteraard niet de bedoeling. Voor hem had je namelijk een leven en zodra je dit uit het oog raakt, gaat er iets mis.

LEES OOK: 5 ‘Problemen’ in relaties die je binnen het eerste jaar merkt (en die erop kunnen duiden dat jullie juist meant to be zijn).

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
6 Tekenen dat je in een ongezonde relatie verkeert
Sluiten