6 x toffe kinderseries om te ‘bingewatchen’

Even een break van films als Frozen en Cars! Tijd voor iets nieuws: kinderseries! Jij bent zelf natuurlijk een doorgewinterde bingewatcher, maar ook je kind zal met deze zes toffe series snel in jouw voetsporen treden. Let’s go!

Voor alle kinders die gewoon even willen chillaxen op de bank.

1. Pororo – De kleine pinguïn

In the middle of nowhere ligt een vredig eiland bedekt met sneeuw en ijs. Hier woont de ondeugende pinguïn Pororo samen met zijn vrienden ijsbeer Poby, vos Eddy en verlegen bever Loopy. Het avontuur begint als Pororo iets speciaals in de ijsbergen vindt en dit bijzondere item mee naar huis neemt… Hou je niet van series omdat het kijken ervan zo tijdrovend is? Geen probleem, deze afleveringen duren maar zes minuten.
Leeftijd: Vanaf drie jaar
Waar kijken? Check de afleveringen hier online.

2. We bare bears

Of zoals het in ‘t Nederlands heet: wat beren leren. Samen beleven de drie berenbroers Ice Bear, Grizzly en Panda de gekste avonturen. Ze proberen te integreren in de menselijke beschaving, maar ja, dat gaat niet bepaald soepel als beer zijnde. Waarom kijken? We bare bears is grappig, aandoenlijk en scherpzinnig. En daarnaast hebben deze beren gewoon ongelooflijk veel #swag.
Leeftijd: Vanaf zes jaar
Waar kijken? Elke schooldag om 17:10 op Cartoon Network.

3. Inspector Gadget

Go go gadget! Sinds 1983 (holy moly) is deze detective-serie al succesvol. Netflix heeft in 2015 een nieuwe (animatie)versie uitgebracht. Hoofdpersonage Inspector Gadget (ofwel: een onhandige cyborg) probeert samen met nichtje Penny en hond Brain de snode plannen van rivaal Dr. Claw tegen te houden. Een afluisterapparaat in een handschoen en een helikopter uit een hoed? De gadgets kunnen niet gek genoeg zijn en alleen daarom houden we eigenlijk al van deze serie.
Leeftijd: Vanaf zes jaar
Waar kijken? Beschikbaar op Netflix.

4. Pippi Langkous

Een ‘gouwe ouwe’. Herinner je nog het moment dat Pippi haar paard optilde? Of het moment dat ze op een fiets zonder wielen fietste? Zelf keek je waarschijnlijk naar de originele versie van deze serie, maar de geanimeerde variant is ook tof. De oersterke Pippi Langkous beleeft met haar vriendjes Tommy en Anika allerlei onwerkelijke avonturen. Als de roodharige jongedame niet achterna gezeten wordt door twee boeven die op haar geld uit zijn, dan is ze wel op de vlucht voor Tante Pastellia die haar naar het weeshuis wil brengen. Spannend genoeg en extreem jeugdsentiment!
Leeftijd: Alle leeftijden
Waar kijken? Koop hier seizoen 1 van de tekenfilmserie.

5. Koala broertjes

Deze twee koala broers, Frank en Buster, leven in de outback van Australië. Met hun vliegtuig trekken ze elke dag de hort op om anderen te helpen. Alles staat in teken van ‘het goede’ doen, de serie bevat geen slechteriken. Is ook wel eens fijn!
Leeftijd: Vanaf drie jaar
Waar kijken? Check alle afleveringen hier. Of kijk op Netflix.

6. LEGO Ninjago

Ninja helden Kai, Jay, Zane en Cole zijn de Meesters van Spinjitzu en hebben nieuw vlees in de kuip. Niemand minder dan Lloyd Garmadon, de zoon van de aartsvijand, komt hun team versterken. Niet uit vrije wil, maar omdat dit de enige manier is waarop de gevaarlijke slangen uit Ninjagoland te verslaan zijn. Ook jij als ouder zit op het puntje van je stoel bij deze hete strijd en zeg nou zelf: wie wil er nu niet in de huid kruipen van een ninja?
Leeftijd: Vanaf zes jaar
Waar kijken? Beschikbaar op Netflix of koop seizoen 1 hier.

Kijken jullie als gezin graag kinderseries? Wij zijn heel benieuwd!

Liggen de kinderen op bed en heb je zin in nog een serie? Deze tien series zijn perfect om met je man te kijken >

Reageer op artikel:
6 x toffe kinderseries om te ‘bingewatchen’
Sluiten