Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Work & Life 9 feb 2017

6 types om meteen te ontvrienden op Facebook of Instagram

Hoe lang zitten we met z’n allen eigenlijk al op Facebook? Best wel lang. En inmiddels is je vriendenlijst zo groot dat je de helft eigenlijk best wel kunt schrappen. Soms is het gewoon tijd voor een grote schoonmaak. En wij zijn niet te beroerd om je daarbij te helpen.

Aan sommige types in je Facebook of Instagram tijdlijn heb je op een gegeven moment echt he-le-maal niks meer. Die buurvrouw op de camping van vijf jaar geleden, die alleen maar foto’s van haar hond plaatst, of de moeder waarmee je kind die ene playdate had bijvoorbeeld. Maar ook deze vrienden ben je soms liever kwijt dan rijk.

1. Miss #lovemylife

Sinds deze hashtag in het leven is geroepen wordt hij te pas, maar vooral te onpas gebruikt door vrouwen die het leven wel héél zonnig inzien. Een wijtje met de #girlgang? #loveourlife. Een geweldig werktripje van twee dagen naar Barcelona? #lovemyjob. En dat vooral om anderen te bewijzen hoe gaaf haar eigen leven is, en hoe saai jij het jouwe eigenlijk moet vinden. Verwijderen, die hap.

2. De kinderfotograaf

We waarderen het feit dat je twee geweldige kinderen hebt, maar we zijn vrienden met jóu. Dit type maakt van elke activiteit een foto, maar voorwaarde is wel dat het kind prominent in beeld is. Worden we moe van.

LEES OOK: Het beste teken van een geweldige relatie zie je niet terug op Facebook

3. De dierenfotograaf

De variant op de kinderfotograaf is de dierenfotograaf. Hond Spike en hamster Harry ontbreken op geen enkel kiekje, en dit type vindt het leven van deze dierlijke persoonlijkheden stukken interessanter dan dat van zichzelf. Niks mis mee, maar wij vinden de Spikes en Harry’s van deze wereld íets minder interessant.

4. Het wandelende LinkedIn-account

‘Afgelopen zat ik aan tafel met (belangrijke naam) en had een geweldig gesprek over (interessant onderwerp). Het resultaat kun je hier lezen (link naar prominent medium)!.’ Leuk, natuurlijk, maar niet elke week opnieuw. Als we willen weten wat je de hele dag doet op je werk, loggen we wel in op de website die daarvoor bedoeld is.

5. De wereldverbeteraar

Als het om artikelen over milieuvervuiling, dierenleed, politieke opiniestukken en pakkende columns gaat, weet dit type moeiteloos de deel-button te vinden. Als het even kan neemt-ie nog de moeite om er een motiverend tekstje bij te zetten in de hoop een paar zwevende kiezers te bekeren. Hup, ook weg ermee.

6. De 60-plusser

Meteen te herkennen aan de ingezoomde, vaak per ongeluk genomen wazige profielfoto in kikvorsperspectief. Vaak heeft dit type Facebook om met de tijd mee te gaan, maar dat blijkt in werkelijkheid lastiger dan gedacht. Eens in de zoveel tijd komen er verslagen van gezellige fietstochtjes voorbij en rond Kerst voelt dit type de noodzaak om de hele wereld kennis te geven van de kerstversiering in elke hoek van de huiskamer. Tot ziens!

Zo, dat ruimt lekker op, niet dan?

Yes! Facebooken is goed voor de gezondheid, zeggen onderzoekers

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
6 types om meteen te ontvrienden op Facebook of Instagram
Sluiten