Kids 13 jul 2015 Els van Asseldonk

6 x dit knutsel je van eenzame oude sokken

Daar ligt hij dan, eenzaam in de droger. Een kleurrijke sok die zijn gestreepte maatje is verloren. Je kunt hem matchen met de roze sok die vorige week alleen uit de wasmachine kwam, óf je maakt er een sokpop van.

sokken wassen

Hieronder zes ideeën om te maken van een oude sok:

1. Inktvis

62820bc023811016ad5a9b35094c561a
Heel simpel: maak ogen op en sok, vul hem zodat er een mooi bolletje ontstaat en bindt er heel strak een touwtje omheen. Zet het voor de zekerheid nog extra vast met naald en draad. Knip het beengedeelte van de sok in sliertjes. Je zult zien dat ze automatisch oprollen.

2. Slang of tekkel

slang
Nog zo’n simpel idee! Knip de rechte gedeeltes uit oude sokken, vouw ze binnenstebuiten en naai de delen aan elkaar. Aan het begin en einde van de slag naai je wel een teengedeelte. Maak met vilt ogen en een tong of in het geval van de tekkel: pootjes, ogen en oren!

3. Telefoonhouder

iphone houder
Helemaal fancy maken? Zet er een rits in en naai de rest van de opening dicht.

4. Stokpaardje


Ouderwets, maar nog steeds oh zo leuk: een stokpaard. Waarom zou je deze in de winkel kopen als een zelfgemaakte zoveel leuker is? Voorzie een oude, gebreide sok van geborduurde ogen gemaakt van dik garen en gebruik het garen ook om manen te maken en maak van vilt oren en een hoofdstel. Vul de sok op, schuif hem om een stok en bindt er garen omheen. Voor de zekerheid zou je wat lijm aan de stok kunnen doen zodat de sok er niet vanaf schuift.

5. Uilen

23730275d7592f416086db69f1f77bbe
Versier het onderste deel van een sok met knopen en vul het met watten, naai het goed dicht (je wilt niet dat de sok gaat rafelen). Knip vervolgens de sok naast naad af. Maak met wat overgebleven garen oren.

6. Simpele sokpop 2.0

14-diy-sock-puppet
Een simpele sokpop is nog leuker met ogen gemaakt van kralen. Kies voor witte kralen en schilder ze op.

7. Bellenblaasdraak

dragon2
Nodig: een lege plastic fles, sok, elastiekje, gekleurd papier, bellenblaas. Knip de fles ongeveer op 3/4 van de bovenkant af, doe de sok om het gat heen en doe er voor de stevigheid een elastiekje omheen. Vouw de sok terug over het elastiekje. Tadaa, een simpele draak. Versier de draak met het papier. Om bellen te blazen dip je het achterste gedeelte van de draak in een bakje met bellenblaas zodat de stof nat wordt. Blaas vervolgens door de hals van de fles. Doe eventueel wat voedingskleurstof op de sok voor een extra kleurrijk effect!

Vond je dit leuk? Kijk dan ook even hier: 30 dingen om te knutselen van karton >

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
6 x dit knutsel je van eenzame oude sokken
Sluiten